Με την ομογενή Αμάντα Γεωργιάδη η Ελλάδα στη Eurovision του 2022

H Αμάντα Γεωργιάδη , ένα κορίτσι της ομογένειας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 66η Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στο  Τορίνο της Ιταλίας.

Η 25χρονη ερμηνεύτρια θα διαγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα στη σκηνή τoυ Pala Olimpico του Τορίνο με το «Die Together», μία ατμοσφαιρική μπαλάντα για την απόλυτη αγάπη. H Αμάντα έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού, ενώ στη σύνθεση έχει συνεργαστεί με τον  Bjørn Helge Gammelsæter. Την εντυπωσιακή σκηνοθεσία της σκηνικής παρουσίας της  Αμάντα έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός (Creative Director). Με μια καταξιωμένη ομάδα δημιουργών και συντελεστών στο πλευρό της, η Αμάντα δηλώνει ότι είναι τιμή της που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τονίζει σε κάθε της εμφάνιση ότι θέλει να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.

 

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της χάρισε και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ.

 

Η Αμάντα έχει, κατά καιρούς, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το «Lindmo», το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK, μέχρι το χιουμοριστικό «p3aksjone». Έχει, επίσης, εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το «Reeperbahn Festival» στο Βερολίνο, το «Iceland Airwaves» στο Ρέικιαβικ, το «The Great Escape» στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Eurosonic» στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το «Roskilde», το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Έχει κερδίσει, τέλος, το βραβείο «role model awards» στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

 

Πώς μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες της ομογένειας

Στον Α΄ Ημιτελικό, όπου διαγωνίζεται η Αμάντα την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, η τηλεψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για το κοινό των χωρών που συμμετέχουν στον συγκεκριμένο ημιτελικό.
Σε περίπτωση πρόκρισης της Ελλάδας στον Τελικό, το Σάββατο 14 Μαΐου, η τηλεψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλων των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision. Έτσι, εκτός από τις χώρες του προηγούμενου πίνακα, δικαίωμα ψήφου έχουν και όσες αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα.

Προσοχή: Επειδή η σειρά εμφάνισης στον τελικό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, ΔΕΝ ισχύει ο κωδικός 15 του Α’ Ημιτελικού. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ψηφίζοντας με κλήση από κινητό ή με SMS, τον κωδικό που θα έχει η Ελλάδα στη βραδιά του Τελικού.

neoskosmos.com