Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ επέδωσε τα διαπιστευτήριά του – Δεξίωση στην Οικία του (video)

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ο νέος πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Ομογενής κ. Γιώργος Τσούνης.

Με τον τρόπο αυτό ξεκινά και τυπικά η θητεία του κ. Τσούνη στην ηγεσία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με τον ίδιο να γίνεται μόλις ο δεύτερος ομογενής σε αυτό το πόστο (είχε προηγηθεί την περίοδο 1989-1993 ο αείμνηστος πλέον Μάικλ Σωτήρχος).
Αμέσως μετά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσούνης είχε σύντομη συνομιλία με την κ. Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της οποίας εξέφρασε τη συγκίνησή του που επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και ερωτηθείς σχετικά από την Πρόεδρο, αναφέρθηκε στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, καθώς και στους ιδιαίτερους δεσμούς του με την Ελλάδα.
Ο κ. Τσούνης, που γίνεται ο 47ος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, διαδέχεται στο τιμόνι της πρεσβείας τον Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος είχε παραμείνει στη θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2016.
Στην τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων των νέων πρέσβεων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος και καλωσόρισε τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ.
«Κατά την τελετή για την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλωσορίζουμε επίσημα τον νέο Αμερικανό πρέσβη George J. Tsunis, προσβλέποντας στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών μας σχέσεων», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μετά την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Τσούνης επισκέφθηκε τον Υπουργό  Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια.

Ο νέος πρέσβης παρέθεσε δεξίωση στην κατοικία του επί της αναλήψει των καθηκόντων του.

\