Όσοι συνέβαλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην αποστολή των Ευζώνων, άξιος ο μισθός τους

ΓΝΩΜΗ: ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Κάπου χάσαμε την μπάλα! ‘Η τα μυαλά μας! Ή και τα δύο! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τον «εμφύλιο πόλεμο» που ξέσπασε στην ομογένεια αναφορικά με το ποιος πέτυχε την ανατροπή της πρώτης απόφασης της Προεδρίας της Δημοκρατίας  για την μη παρουσία των Ευζώνων στην φετινή παρέλαση. Για το  ποιος «έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη» για τα έξοδα και την ολιγόωρη διαμονή  τους στην Νέα Υόρκη.  Και για το ποιος διέρρευσε τι στο facebook…

Ένας “εμφύλιος” στον οποίο αναμείχθηκαν και κάποια ομογενειακά ΜΜΕ…

Μα, για το όνομα του Θεού!  Είναι θέμα αυτό να μας απασχολεί λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την 5η Ιουνίου, όπου η 5η Λεωφόρος θα πλημμυρίσει Ελλάδα; Εάν μεσολάβησε ο Αρχιεπίσκοπος ή εάν έβαλε τα χρήματα  ο δείνα ομογενειακός παράγοντας; Μπράβο και στους δύο και σε όποιους άλλους έπραξαν το αυτονόητο: Εξασφάλισαν την παρουσία της Ελλάδας στην παρέλαση.

Το έχουμε ξαναγράψει: η 5η Λεωφόρος δεν είναι απλά μία τεράστια λεωφόρος καταμεσής της “καρδιάς”  της Νέας Υόρκης,  με τα βλέμματα όλου του κόσμου στραμμένα πάνω της. ένας δρόμος όπου παρελαύνουμε –εμείς και οι Ιρλανδοί- μιά φορά το χρόνο.  Η 5η Λεωφόρος  αποτελεί την εμπράγματη αναγνώριση από το Κογκρέσο της προσφοράς της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Τότε (24 Απριλίου 1941) που οι New York Times έγραφαν πρωτοσέλιδα: «…Εάν ημπορούσε τις, θα έμενε σιωπηλός, με ασκεπή και κύπτουσαν την κεφαλήν, προ της τραγωδίας και της ανδρείας της Ελλάδος» (Η Ελλάς στο Σταυροδρόμι, Μπάμπη Μαρκέτου)

Η  ηρωική ιστορική «καμπή» που άλλαξε τη μοίρα των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική!

Και όσο απορίας άξιο είναι πως με ελαφρότητα ορισμένοι πήραν απόφαση να μην στείλουν το τιμητικό άγημα της προεδρικής Φρουράς στην Νέα Υόρκη  «για μια χούφτα δολάρια», άλλο τόσο είναι παράδοξο ότι για την αποκατάσταση της  ορθής φοράς των πραγμάτων  απαιτήθηκαν  «παρεμβάσεις» προς τα υψηλά πολιτικά κλιμάκια…

Μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι που χάσαμε την μπάλα…

Αλλά το γράψαμε ήδη: Τέλος καλό, όλα καλά.

Ας λήξει εδώ και ο «εμφύλιος» στις τάξεις των «άνω» στρωμάτων της ομογένειας… Όσοι συνέβαλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην αποστολή των Ευζώνων, άξιος ο μισθός τους.  Και ας μην τους μάθουμε ποτέ… Ή ας πληροφορηθούμε και κάποια λάθος ονόματα!

Τώρα είναι ώρα σωστής προετοιμασίας της Παρέλασης!