Μεγάλη Ημέρα Σήμερα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μεγάλη μέρα σήμερα για τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης. Η 5η Λεωφόρος θα είναι …Ελλάδα! Δυο χρόνια πανδημίας στέρησαν την δυνατότητα της παρέλασης, αλλά, και τον επίκαιρο πανηγυρισμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Θα γιορτάσουμε ετεροχρονισμένα σήμερα.

Είναι, και για τον πρόσθετο αυτό λόγο, μεγάλη ημέρα η σημερινή Κυριακή. Είναι μεγάλη Ημέρα γιατί, επίσης, πρέπει να αποδείξουν οι ομογενείς μας, με το πλήθος και το πάθος που θα προσέλθουν στην 5η Λεωφόρο, ότι δυσάρεστα γεγονότα, όπως αυτό της δικαστικής διαμάχης και των ενδοσωματειακών συγκρούσεων, δεν αποπροσανατολίζουν την Ομογένεια από τον ορθό, πατριωτικό της ρόλο και λόγο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Είναι τα ίδια συναισθήματα που και τότε, το 1821, ένωσαν τους Απόδημους Έλληνες και δημιούργησαν την Φιλική Εταιρία που οδήγησε στην Ελληνική Επανάσταση κατά της Οθωμανικής σκλαβιάς.

Η συγκυρία το θέλει, πάλι σήμερα, η Τουρκία να προκαλεί και να απειλεί. Σε μία ταραγμένη γεωπολιτική περιοχή, ο «κακός γείτονας» βρίσκει την ευκαιρία να βρυχάται εκ νέου. Οι Ομογενείς, για μία ακόμη φορά θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Από την 5η Λεωφόρο θα υψωθεί η αποφασιστικότητα και θα σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση!

Ενωμένος ο Ελληνισμός είναι ανίκητος. Το γνωρίζουν στον Λευκό Οίκο, ας το ακούσουν στην Άγκυρα και στη Μόσχα. Και ας μην βαυκαλίζονται οι εισβολείς της Κύπρου, με ειρηνοποιές μεταμφιέσεις,  με ανύπαρκτες «γαλάζιες πατρίδες» και με «αόρατες» διόδους προς τη θάλασσα…

Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βουλής, που ταξίδεψε στην Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sic) Σάββα Αναστασιάδη, την αντιπρόεδρο, Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και το µέλος της, Ευαγγελία Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ), δίνει το παράδειγμα της ενότητας στην παρέλαση. Παράλληλα, οι επαφές που πραγματοποιούν με ομογενειακές οργανώσεις και προσωπικότητες, διευκολύνουν στην παράθεση και την  κατανόηση των προβλημάτων.

Είναι βέβαιο ότι οι βουλευτές της Επιτροπής, αλλά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, που επίσης θα δώσει το παρών στην παρέλαση, θα επιστρέψουν στην πατρίδα μαζί με εθνική υπερηφάνεια για την Ομογένεια, και με βαρύ πρόγραμμα εργασίας για την επίλυση των προβλημάτων.

Η καθολική διευκόλυνση της ψήφου και η θεσμοθέτηση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού, μεταξύ άλλων,  θα βρίσκονται στις αποσκευές τους…

Τα όσα θα λάβουν χώρα στην Ελληνική, σήμερα, 5η Λεωφόρο, θα μεταφερθούν (μέσω της ΕΡΤworld) και στην Ελλάδα. Οπότε θα συμμετέχουμε στη μέθεξη της Μεγάλης Ημέρας από την 5η Λεωφόρο και εμείς, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!