Εθνική Ελλάδας: Η βαθμολογία μετά τη νίκη επί του Κοσόβου

Η Εθνική Ελλάδας έφυγε με τη νίκη από το Κόσοβο επικρατώντας 1-0 της ομώνυμης ομάδας και ανέβηκε μόνη στην κορυφή του 2ου ομίλου της League C για το Nations League. Αναλυτικά η βαθμολογία.

Στο ίδιο έργο θεατές με αίσιο φινάλε εκ νέου! Μετά το 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ με το γκολ του Τάσου Μπακασέτα, η Εθνική Ελλάδας επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ και στο Κόσοβο με χρυσό σκόρερ ξανά τον μέσο της Τράμπζονσπορ , για να κάνει έτσι το “2 στα 2” στο φετινό Nations League και να γίνει από νωρίς το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, στον 2ο όμιλο της League C.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

SCOREBOARD

ΤΕΛ
Κύπρος0
Bόρεια Ιρλανδία0
ΤΕΛ
Κόσοβο0
Ελλάδα1

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Nations League

ΑΝΙΗΒΑΘ
1

Ελλάδα22006

2

Κόσοβο21013

3

Bόρεια Ιρλανδία20111

4

Κύπρος20111

Η 3η αγωνιστική – 9 Ιουνίου

  • Ελλάδα – Κύπρος (21:45, ALPHA, NOVASPORTS, LIVE SPORT24)
  • Kόσοβο – Βόρεια Ιρλανδία (21:45, LIVE SPORT24)

Η 4η αγωνιστική – 12 Ιουνίου

  • Βόρεια Ιρλανδία – Κύπρος (16:00, LIVE SPORT24)
  • Ελλάδα – Κόσοβο (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)

Η 5η αγωνιστική – 24 Σεπτεμβρίου

  • Βόρεια Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00, LIVE SPORT24)
  • Κύπρος – Ελλάδα (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)

Η 6η αγωνιστική – 27 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία (21:45, ALPHA, LIVE SPORT24)
  • Κόσοβο – Κύπρος (21:45, LIVE SPORT24)

Τι σημαίνει για την Εθνική το Nations League

Τα παιχνίδια έχουν σημασία για την Εθνικής για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι το FIFA Ranking ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας. Από την άλλη, η Ελλάδα θέλει να πετύχει τον πρώτο στόχο που έχει θέσει να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να πάρει την άνοδο στο League B.

Μετά το τέλος του Nations League, η Ελλάδα θα ρίξει το βάρος στα προκριματικά για το ευρωπαϊκό της Γερμανίας. Εάν δεν πάρει την απευθείας πρόκριση τότε την απασχολεί η διαδικασία των μπαράζ του Nations League. Τότε υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, εφόσον είναι η νικήτρια του ομίλου της στο Nations League, τότε αυτόματα προκρίνεται στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ και περιμένει άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι.

Σε περίπτωση που δεν είναι νικήτρια του ομίλου της, τότε θα ελπίζει ο νικητής να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη Γερμανία μέσω των προκριματικών, όπως επίσης και οποιαδήποτε χώρα της 3ης κατηγορίας (και όχι του ομίλου της πλέον) που θα βρίσκεται πιο ψηλά στο Nations League ranking, το οποίο θα προκύψει έπειτα από την ολοκλήρωση των αγώνων.

Πηγή: sport24.gr