Επίδομα τέκνων: Πώς να διεκδικήσετε την «υπέρ-δόση»

Ενεργή είναι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα τέκνων Α21 και αρκετές οικογένειες μπορούν ακόμη και τώρα να διεκδικήσουν «φουσκωμένα» ποσά για την επόμενη πληρωμή. Όσοι υποβάλλουν τώρα αίτηση θα λάβουν τεσσερισήμισι δόσεις του επιδόματος, καθώς θα λάβουν και έκτακτη ενίσχυση, πέρα από τις τακτικές δόσεις που τους αναλογούν. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 Επίδομα Παιδιού είναι ανοιχτή προκειμένου οι δικαιούχοι του επιδόματος να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Η αίτηση υποβάλλεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

Έως την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης – δηλαδή μετά τις 30 Ιουνίου- θα λαμβάνονται υπόψη μόνον τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όσοι λοιπόν υποβάλλουν αιτήσεις τώρα θα πληρωθούν τα ποσά που τους αναλογούν τέλος Ιουλίου. Εντούτοις το επίδομα που θα λάβουν θα είναι «ενισχυμένο» καθώς θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τόσο την α’, την β’ και την γ’ δόση του επιδόματος, όσο και την λεγόμενη επιταγή «ακρίβειας». Πρόκειται για μια έκτακτη ενίσχυση που αντιστοιχεί σε μιάμιση μηνιαία δόση του επιδόματος!

enikonomia.gr