Διακρίσεις σε Έλληνες της Αυστραλίας για τα γενέθλια της βασίλισσας

Φωτογραφία: Ο ομογενής επιχειρηματίας, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, τιμήθηκε, τόσο για την φιλανθρωπία του όσο και για την επιχειρηματική του δράση. Στη φωτογραφία, πριν λίγα χρόνια, όταν γιόρτασε τα γενέθλιά του και έκοψε την τούρτα μαζί με την σταρ του ελληνικού τραγουδιού Άννα Βίσση. Φώτο: “Νέος Κόσμος” 

 

Στο πλαίσιο διακρίσεων που απονέμονται με την ευκαιρία των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ τιμήθηκαν και αρκετοί ομογενείς.

Οι διακρίσεις αυτές δίνονται για την προσφορά των συμπολιτών μας προς το κοινωνικό σύνολο σε διάφορους τομείς.

Τα ελληνικά ονόματα που εντοπίσαμε στον κατάλογο των διακριθέντων (αν υπάρχουν και άλλοι τους παρακαλούμε να ενημερώσουν τοn “Νέο Κόσμο”) είναι τα ακόλουθα:

CHRISTOPHER BYRON LEPTOS (Βικτώρια). Διάκριση ΑΟ για τη φιλανθρωπία του και τις υπηρεσίες του στην παιδεία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝOΠΟΥΛΟΣ (Βικτώρια). Ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας τιμήθηκε με τη διάκριση ΑΜ για την προσφορά του στον επιχειρηματικό τομέα αλλά και για τη φιλανθρωπία του.

JOY DAMOUSI (Καθηγήτρια, Βικτώρια). Η γνωστή ομογενής θα λάβει την διάκριση ΑΜ για τις πολύτιμες υπηρεσίες στις Κοινωνικές Επιστήμες, την Ιστορία και την ανώτατη εκπαίδευση

CHRISTINA EFTHYMIADIS (AM, Νέα Νότια Ουαλία). Για υπηρεσίες της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

PETER ANASTASIOS GERANGELOS (AM, Νέα Νότια Ουαλία). Για την προσφορά του στις νομικές μελέτες πανεπιστημιακού επιπέδου και το συνταγματικό δίκαιο.

Η Χριστίνα Δεσποτέρη. Αναγνωρίστηκε η προσφορά της προς την παροικία μας την οποία υπηρετεί εθελοντικά εδώ και πολλά χρόνια. Φώτο: Supplied

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΤΕΡΗ (ΟΑΜ, Βικτώρια). Για τις πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες της προς την ελληνική παροικία.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ (ΟΑΜ, Βικτώρια). Για τις υπηρεσίες του στην Ιατρική αλλά και την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης.

Ο γιατρός Στέφανος Ηροδότου. Προσφέρει πολλά στην Ιατρική, αλλά και στην Κυπριακή πατριά. Φώτο: Facebook

ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ (ΟΑΜ, Νότια Αυστραλία). Για την προσφορά της στον πολυπολιτισμό.

ΦΙΛΙΤΣΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ (ΟΑΜ, Βικτώρια). Για τις υπηρεσίες της στον Ελληνισμό της Μελβούρνης.

PETER MERCOULIAS (ΟΑΜ, Βικτώρια). Για τις υπηρεσίες του στον Ελληνισμό της Μελβούρνης.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΑΚΗΣ (ΟΑΜ, Νότια Αυστραλία). Για την προσφορά του στον χώρο της εστίασης.

CON PAVLOU (ΟΑΜ Νέα Νότια Ουαλία). Για την προσφορά του προς τον πολυπολιτισμό.

STEVEN STEFANOPOULOS (ΟΑΜ, Βικτώρια). Ο πρώην δήμαρχος Stonnington τιμήθηκε για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΤΟΣ (Benleigh, Victoria). Τιμήθηκε με το μετάλλιο Public Service Medal (PSM) για την εξαιρετική και πολύχρονη προσφορά του προς τους Αβορίγινες.

SCOTT ANDREW MELLIS. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό δόθηκε το μετάλλιο Australian Police Medal για την προσφορά του στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στο διαδίκτυο (Cybercrime Operations).

ANDREW MARKAKIS (Αστυνομικός επιθεωρητής στην Βικτώρια). Τιμήθηκε με το μετάλλιο Australian Police Medal για τις υπηρεσίες του προς το αστυνομικό σώμα, αλλά και για την ανάπτυξη σχέσεων της αυστραλιανής αστυνομίας με τις αστυνομίες της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών.

KYLIE MARIE VELIOS (Sergeant). Στην ομογενή αστυνομικό από την Δυτική Αυστραλία δόθηκε το Australian Police Medal για τις εξαιρετικές υπηρεσίες της προς το αστυνομικό σώμα της Πολιτείας.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΣΠΟΤΕΡΗ

Η Χριστίνα Δεσποτέρη που εδώ και δεκαετίες υπηρετεί την παροικία μας, δήλωσε στον “Νέο Κόσμο”:

“Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη τιμή γι’ αυτήν τη διάκριση. Αυτό το μετάλλιο είναι η αναγνώριση της πορείας μου και της προσφοράς μου όλα αυτά τα χρόνια στην Αυστραλία.

Είναι αλήθεια ότι είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με αξιόλογους ανθρώπους και να προωθήσω τον ελληνικό πολιτισμό με δημιουργικό τρόπο. Δεν μπορούσα να φανταστώ, όταν ήρθα με τους γονείς μου εδώ και ήμουν ένα μικρό κορίτσι, ότι θα αποκτήσω τόσες εμπειρίες γεμάτες γνώσεις και δεξιότητες σε αυτόν τον τόπο.

Το ενδιαφέρον μου για τον πολιτισμό αγκάλιασε τις δύο πατρίδες μου, την Ελλάδα και την Αυστραλία και με βοήθησε να αντικρύσω τα πράγματα με οικουμενικό πνεύμα. Όλα όσα κατάφερα σε αυτήν την ξεχωριστή διαδρομή θα ήθελα να τα προσφέρω στις επόμενες γενιές, για να συνεχίσουν και εκείνες να εργάζονται για τους ίδιους σκοπούς.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου, τους συναδέλφους και τους μέντορες μου, γιατί με την αγάπη τους βρήκα τη δύναμη να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα”.

Πηγή:neoskosmos.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε