“Μάχη” για την επανεκλογή του θα δώσει ο ομογενής Κρις Πάππας

Μια σκληρή μάχη για την επανεκλογή του στην Ομοσπονδιακή Βουλή τον προσεχή Νοέμβριο θα έχει, πιθανότατα, ο ομογενής Δημοκρατικός βουλευτής Κρις Πάππας (Chris Pappas), καθώς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα φαίνεται πως έχει κυκλώσει την Περιφέρειά του ως μια από τις πλέον πιθανές για την ανατροπή.

Ειδικότερα, η 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ, στην οποία πολιτεύεται ο Κρις Πάππας, είναι από τις πλέον αμφίρροπες και ευμετάβλητες στο Κογκρέσο, με την δεύτερη συνεχόμενη εκλογή του ομογενούς πολιτικού, το 2020, να θεωρείται ως μια από τις εξαιρέσεις του κανόνα, αφού, ως επί το πλείστον την τελευταία εικοσαετία ήταν δύσκολο για έναν εκλεγμένο να σημειώσει δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

Οπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ενδεικτική του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν οι Ρεπουμπλικανοί για την 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ είναι η μαζική συμμετοχή υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές του καλοκαιριού, οι οποίες σηματοδοτούν, με την σειρά τους, μια γενικευμένη διάθεση των δωρητών που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να χτυπήσουν τον Πάππας και να ανοίξουν δυνατότητες για περισσότερους ενδιαφερόμενους από τον συντηρητικό χώρο.

Ενας από τους Ρεπουμπλικανούς που ενδιαφέρονται για το χρίσμα του υποψηφίου είναι και ο Ματ Μάουερς (Matt Mowers), αντίπαλος του Πάππας το 2020 και πιθανότατα φαβορί στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών για την μεγάλη μάχη του προσεχούς Νοεμβρίου. Πρόκειται για έναν υποψήφιο προσκείμενο στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, με την σειρά του, μετράει τις δυνάμεις του στις ενδιάμεσες εκλογές, με βάση την αποδοχή που θα έχουν οι υποψήφιοι επιρροής του, τόσο εντός κόμματος, όσο και τον Νοέμβριο.

Στις δηλώσεις του, ο Μάουερς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η 1η Περιφέρεια θα αλλάξει «χρώμα» μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, δηλώνοντας σίγουρος για απόρριψη του Κρις Πάππας από το εκλογικό σώμα.

«Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Ο κόσμος εκεί έξω πραγματικά έχει βαρεθεί με αυτά που βλέπει στην Ουάσιγκτον. Εχουν βαρεθεί με τα ίδια και τα ίδια. Τους έχουν κουράσει τύποι όπως ο Κρις Πάππας», ανέφερε ο Ματ Μάουερς.

Στην εκλογική μάχη του 2020, ο Πάππας είχε επικρατήσει σχετικά δύσκολα, αλλά καθαρά, με τη νίκη του να μην αμφισβητείται, όπως συνέβαινε με τους Ρεπουμπλικανούς στον πολιτικά φορτισμένο Νοέμβριο πριν από δυο χρόνια. Από την δική του πλευρά, ο Κρις Πάππας έχει καταφέρει, σε δύσκολες και πολωμένες περιόδους, να κρατήσει τις ισορροπίες, σε μια Περιφέρεια με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ένα μετριοπαθές εκλογικό σώμα που, ενίοτε, αλλάζει συμπεριφορά. Ο ίδιος, προβάλλει πάντα το γεγονός ότι οι γονείς του ήταν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και πως ανδρώθηκε μέσα στο οικογενειακό τους εστιατόριο, γνωρίζοντας τις ανάγκες επιβίωσης της οικογένειας της μεσαίας τάξης.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να μιλάς μόνο με μέλη του δικού σου κόμματος, αλλά επίσης Ρεπουμπλικανούς και Ανεξάρτητους. Είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να βρίσκουμε κοινό σημείο επαφής ως χώρα, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ευρύτερα από το δικό μας κόμμα, κυρίως ότι θα πρέπει να δουλεύουμε μαζί. Η επιτυχία μας στην Ουάσιγκτον θα καθοριστεί από το τι μπορεί να καταφέρουμε τους επόμενους λίγους μήνες», είχε δηλώσει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Κρις Πάππας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στήριξης που είχε διοργανωθεί από τον Παγκύπριο στην Αστόρια.

 

Πηγή:ekirikas.com