Η ομογενής Νομική Κωνστ υποψήφια για την Πολιτειακή Γερουσία Νέας Υόρκης

Την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Περιφέρεια 59 της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε, με κάθε επισημότητα, η ομογενής Νομική Κωνστ (Nomiki Konst), θέτοντας νέα δεδομένα στις εσωκομματικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Αύγουστο.

Πρόκειται για μια Περιφέρεια, η οποία συγκροτήθηκε κατόπιν εισήγησης του ανεξάρτητου δικαστικού εμπειρογνώμονα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο κομμάτι της Αστόριας, το Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, το Ουίλιαμσμπεργκ, το Γκρινπόιντ και περιοχές του Μανχάταν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εισέρχεται σε μια σημαντική κοιτίδα της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας, καθώς η νέα χάραξη ενέταξε στον χάρτη της περιφέρειας αυτής ορισμένες από τις συνοικίες του Δυτικού Κουίνς στις οποίες εκλεγόταν ο επίσης ομογενής Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), οι περιοχές του οποίου έχουν επίσης διαφοροποιηθεί.

«Ανακοινώνω ότι κατέρχομαι για την Πολιτειακή Γερουσία προκειμένου να τη διατηρήσουμε προοδευτική, όπως δηλαδή παλέψαμε σκληρά να την κάνουμε», ανέφερε η Νομική Κωνστ σε δηλώσεις της στο podcast «The Majority Report».

Η υποψηφιότητα της Νομικής Κωνστ, εκτός από το όποιο ενδιαφέρον θα μπορούσε να συγκεντρώσει από Ελληνοαμερικανούς οι οποίοι στηρίζουν σταθερά ομογενείς υποψηφίους, θέτει νέα δεδομένα στις εσωκομματικές εκλογές του Αυγούστου, καθώς σηματοδοτεί μια από τις λίγες περιπτώσεις κατά τις οποίες η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δυο γνωστούς υποψηφίους σε ενδοκομματική μάχη. Ολα αυτά καθώς η Κωνστ, μια σταθερή θιασώτης των προοδευτικών πολιτικών και επί χρόνια συνεργάτης της καμπάνιας του Μπέρνι Σάντερς, εισήλθε στην κούρσα κατόπιν δικής της απόφασης, δίχως να επιδιώξει να λάβει την επίσημη «ευλογία» των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών της Αμερικής (Democratic Socialists of America – DSA), ένα σημαντικό κομμάτι των οποίων «ποντάρει» στην υποψηφιότητα της Κρίστεν Γκονζάλεζ (Kristen Gonzalez).

«Πολλοί προοδευτικοί βγήκαν στο Twitter προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για το γεγονός ότι η Κωνστ αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, θεωρώντας ότι θα σπάσει την προοδευτική ψήφο και θα προκαλέσει πλήγμα στην Γκονζάλεζ», αναφέρει δημοσίευμα της «Queens Post».

Μάλιστα, ο παραπάνω ισχυρισμός ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ (Alexandria Occasio – Cortez), η πανίσχυρη βουλευτής της 14ης Περιφέρειας και εκείνη κυρίως που εκφράζει τη σοσιαλιστική τάση στην ευρύτερη Περιφέρεια, έχει ήδη δηλώσει την επίσημη υποστήριξή της στην Γκονζάλεζ, δείχνοντας τον δρόμο, ενδεχομένως για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στην περιοχή.

«Εάν είσαι στην πόλη της Νέας Υόρκης και διαμένεις στην Αστόρια, το Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, το Γκρινπόιντ, το Μάρεϊ Χιλ, το Κιπς Μπέι, το Στούι Τάουν ή το Γκράμερσι, η Γκονζάλεζ είναι μια απίστευτη υποψήφια για την Πολιτειακή Γερουσία στα θέματα κατοικίας, περιβάλλοντος, υγειονομικής περίθαλψης και άλλων. Υπερήφανη που την υποστηρίζω», ανέφερε η ανάρτηση της Κορτέζ στο Twitter.

Την κεντρώα πτέρυγα των Δημοκρατικών στις εσωκομματικές εκλογές εκπροσωπεί η Ελίζαμπεθ Κράουλι (Elizabeth Crawley), με την ψηφοφορία για το χρίσμα, η οποία θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πηγή:ekirikas.com