Μάγεψαν το Ηρώδειο Ντέσμον Τσάιλντ, Άλις Κούπερ, Μπόνι Τάιλερ, Ρουβάς στη συναυλία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μάγεψαν το Ηρώδειο Ντέσμον Τσάιλντ, Άλις Κούπερ, Μπόνι Τάιλερ, Ρουβάς στη συναυλία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα / Φωτογραφίες: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

 

Αθήνα.- Με μια φαντασμαγορική συναυλία που διοργάνωσε ο Ντέσμον Τσάιλντ, η Ελλάδα έστειλε από το Ηρώδειο το μήνυμα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο θρυλικός συνθέτης και παραγωγός βρίσκεται στην Ελλάδα και ενώνει τις δυνάμεις του με μερικά από τα λαμπρότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε μία μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό και μήνυμα για την επιστροφή των Γλυπτών στο «σπίτι» τους.

Ο βραβευμένος με Grammy και υποψήφιος για Emmy συνθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Ντέσμον Τσάιλντ συνάντησε επί σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού κάποιους από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί, σε μια φαντασμαγορική συναυλία, γεμάτη μοναδικές ερμηνείες.

Στη βραδιά λάμψης και προσφοράς, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Μουσείου Ακρόπολης, ο χαρισματικός Αμερικανός συνεργάζεται με τους Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκη Ρουβά, Lena Hall, Kip Winger, The Rasmus, Chris Willis, Γιώργο Λεμπέση, Tabitha Fair, Justin Benlolo και Andreas Carlsson.

Όλοι τους κλήθηκαν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς στην ενδυνάμωση της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί γι’ αυτόν τον σκοπό στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν τη συναυλία, που ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

iefimerida.gr