Μία πρόταση του Γενικού Προξένου Νέας Υόρκης για την Παρέλαση

Πρόταση για το μέλλον της Παρέλασης στην 5η Λεωφόρο για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία, επίσης βρέθηκε στη δίνη των αντιπαραθέσεων στους κόλπους της Ομογένειας, έχει ήδη θέσει προς σκέψη και διαβούλευση ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, καλώντας τον Απόδημο Ελληνισμό να αξιοποιήσει την ευκαιρία της παρουσίας του στην πιο διάσημη Λεωφόρο του Πλανήτη, την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Πρόκειται για μια σκέψη η οποία διατυπώθηκε κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον γενικό πρόξενο στην Αίθουσα Χιώτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, την προηγούμενη Δευτέρα. με μια παράλληλη έκκληση για ενότητα στην οργανωμένη Ομογένεια και όχι μόνο, με φόντο τα γεγονότα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η πρόταση του Γεν. Προξένου Δρ Κωνσταντίνου Κούτρα

Ειδικότερα, είπε ο κ. Κούτρας:

«Οπως γνωρίζετε, ένα σημαντικό τμήμα της οργανωμένης Ομογένειας της ευρύτερης Νέας Υόρκης διέρχεται μια πρωτοφανή κρίση. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων, δεν έχει διαφανεί λύση στον ορίζοντα.  Μια λύση που θα εξαλείψει την διχόνοια και θα προσελκύσει εκ νέου στα ομογενειακά δρώμενα την ελληνοαμερικανική νεολαία, που την έχουμε τόσο ανάγκη», είπε ο Δρ Κούτρας, εστιάζοντας στην Ομοσπονδία.

«Η διχόνοια που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας έθεσε και σε κίνδυνο την παρέλασή μας, την μετατόπισε χρονικά μακριά από την εθνική επέτειο, ευτυχώς όμως με τις άοκνες προσπάθειες κλήρου και λαού, Σεβασμιότατε, πραγματοποιήθηκε τελικά με μεγάλη επιτυχία.

Εύχομαι, να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές, οι οποίες αφήνουν σοβαρές πληγές σε όλη την Κοινότητά μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, αφήνοντας για μια ακόμη φορά αιχμές για την κατάσταση στην Ομοσπονδία, η οποία την οδηγεί στο τέλμα εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Στο γεγονός αυτό, ο Δρ Κούτρας αντιπαρέβαλε την σύμπραξη των ομογενειακών οργανώσεων για την εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας, την οποία χαρακτήρισε ως «παρακαταθήκη ενότητας».

«Ελπίζω ότι αυτή η εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν τα πλέον εξέχοντα στελέχη της Ομογένειάς μας, οι πλέον ακούραστοι εθελοντές, δημιουργεί μια παρακαταθήκη ομόνοιας, η οποία σύντομα θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την αναδιοργάνωση της Ομογένειάς μας! Εδράζεται σε ένα όραμα που έχω μοιραστεί με αρκετούς από εσάς. ‘The only thing worse than being blind is having sight but no vision’ – Helen Keller (σ.σ. Το μόνο χειρότερο από το να είσαι τυφλός είναι να έχεις όραση αλλά όχι όραμα – Ελεν Κέλερ)».

Με στοιχεία και το κείμενο ομιλίας από το ekirikas.com/ Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας