Σάμος: Μάχη να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα επιχειρούν στη Σάμο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει σε δύσβατη δασική έκταση στη Σάμο, την ώρα που στο νησί επικρατεί θλίψη για το  τραγικό συμβάν με την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο ξεκίνησε από τον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έρασε από τον Μαραθόκαμπο και τις περιοχές Γκιόκα και της Μακριάς Πούντας με κατεύθυνση πλέον, την Παραλία του Λιμνιώνα..

Στο νησί έχουν φτάσει ενισχύσεις από πεζοπόρα τμήματα της Αθήνας,

Κάηκαν σπίτια και μοναστήρι

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν μέχρι το βράδυ 49 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ στη μάχη είχαν ριχτεί και  υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα, καθώς και διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι.

https://www.facebook.com/watch/?v=768429994504207

Πηγή:in,gr