Ερντογάν: Νέες απειλές για Φινλανδία – Σουηδία – Δεν θα πάει στα Κατεχόμενα

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώνεται στην Τεχεράνη και αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν.

ΟΤούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να πάει στα Κατεχόμενα για την μαύρη επέτειο της εισβολής, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, δείχνοντας χαμηλότερους τόνους αυτή την περίοδο από τον ίδιο στο ζήτημα αυτό, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ωστόσο «υψηλοί τόνοι» παρατηρούνται στο ζήτημα Φινλανδίας – Σουηδίας καθώς για άλλη  μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε να «παγώσει» την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της Τουρκίας για την έκδοση πολλών τρομοκρατών όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει.

Θέλω να υπενθυμίσω, πως σε περίπτωση που οι χώρες αυτές, δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να ικανοποιήσουν τους όρους που θέσαμε, τότε θα παγώσουμε όλη την διαδικασία. Kυρίως η Σουηδία, δε δείχνει μια καλή εικόνα στο ζήτημα αυτό. Ως Τουρκία, η στάση μας είναι ξεκάθαρη, τα υπόλοιπα τα ξέρουν εκείνοι, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώνεται στην Τεχεράνη και αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν για πολλά ζητήματα.

Πηγή: skai.gr