Παναθηναϊκός – Λεβερκούζεν 0-0

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Την πολύ καλή εικόνα που έδειξε στα προηγούμενα δύο φιλικά του παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους συνέχισε και κόντρα στην πανίσχυρη Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» απέναντι στις «ασπιρίνες» που φέτος θα λάβουν στο Τσάμπιονς Λιγκ ως τρίτη ομάδα της Μπουντεσλίγκα ουσιαστικά τους ανάγκασαν σε δεύτερο ρόλο και με εξαίρεση μία φάση στο τέλος του αγώνα δεν είχαν τίποτα απολύτως να δείξουν. Το τελικό 0-0 ήρθε με τον Παναθηναϊκό να «κλειδώνει» αμυντικά το παιχνίδι, ενώ στην επίθεση αν και ήταν εμφανής η απουσία ενός… κουμανταδόρου, προσπάθησαν οι «πράσινοι» με ατομικές ενέργειες αλλά και με συνδυασμούς από την περσινή σεζόν να πετύχουν ένα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός είχε ορισμένες καλές συνεργασίες και κυκλοφόρησε καλά την μπάλα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, όμως η Μπάγερ ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 19’, όταν ο Φρίμπονγκ βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια δεξιά, όμως ο Σένκεφελντ έκανε εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ με τάκλιν.

Στο 30’ από πολύ καλή πίεση των «πράσινων» ψηλά και κλέψιμο του Αλεξανδρόπουλου και πάσα προς τον Αϊτόρ, ο Καταλανός γύρισε και πλάσαρε, αλλά ο Ταπσόμπα πρόλαβε να βάλει τη κόντρα, αποσοβώντας το γκολ.

Στο 32’ ο Παναθηναϊκός πλησίασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ, όταν από πολύ ωραία συνεργασία των Γκάνεα και Αϊτόρ και το γύρισμα του τελευταίου στη μικρή περιοχή, ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Λεβερκούζεν έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του Πογιάνπαλο στο 46’ πέρασε λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν, ενώ στο 56’ ο Χλόζεκ είχε ένα καλό σουτ μέσα απ’ την περιοχή που έφυγε άουτ.

Στο 75’ από πολύ καλή κυκλοφορία των «πράσινων» και ωραίο γύρισμα του Αϊτόρ, ο νεαρός Σαρδέλης δεν έπιασε καλά το σουτ -αν και βρέθηκε σε καλό σημείο για να απειλήσει- με την μπάλα να φύγει άουτ.

Στο 76’ η Μπάγερ έχασε διπλή ευκαιρία με τον Λοντίγκιν να δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά στις προσπάθειες των Μπράβο και Πογιάνπαλο, ενώ στο 88’ ο Καμπετσής πλησίασε στο γκολ, όμως η προσπάθειά του αποκρούστηκε απ’ την άμυνα των Γερμανών..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (62’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν (62’ Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (66’ Καρλίτος), Τσέριν (72’ Ηλιάδης), Σ. Παλάσιος (62’ Καμπετσής), Αϊτόρ (78’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (72’ Σαρδέλης).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Χεράρδο Σεοάνε): Χραντέτσκι (46’ Λούνεφ), Φρίμπονγκ (46’ Φοσού-Μενσά), Ταπσόμπα (46’ Ταχ), Κοσουνού (46’ Μοναμέι), Μπάκερ (46’ Χίνκαπι), Ντεμιρμπάι, Ε. Παλάσιος, Αζμούν (46’ Μπράβο), Αουρίρ (46’ Αζχίλ), Ντιαμπί (46’ Χλόζεκ), Σικ (46’ Πογιάνπαλο).

ekirikas.com