Πύρινη κόλαση στα Μέγαρα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια – Εντολή εκκένωσης και για τα Παπαγιαννέικα

Νωρίτερα, εκκενώθηκε ο οικισμός Ζάχουλη – Υπάρχουν αναφορές για ζημιές στα σπίτα στον οικισμό Ζάχουλη, ανέφερε στο ΣΚΑΙ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων που βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν απο λίγο στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός Ζάχουλη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm ».

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτα στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΙο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο ανεμος δυσχαιρένει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχη είναι παρθένο δάσος.

«Δεν πάει καλά», υπογραμμίζουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μιχάλης Τεζάρης που βρίσκεται στο σημείο, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες ενώ όπως φαίνεται στα πλάνα του ΣΚΑΙ στις φλόγες έχει ήδη παραδοθεί ένα σπίτι στην περιοχή Ζαχούλη και ένα ακόμη στο Άνω Αλεποχώρι. Παράλληλα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών με λάστιχα και ξερά κλαδιά.

Πυκνός καπνός φαίνεται από πολύ μακρινή απόσταση ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν πόρτα  – πόρτα τα σπίτια προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Έχουν παραταχθεί οχήματα της Πυροσβεστικής για να μην περάσει η πυρκαγιά προς την πευκόφυτη περιοχή, ενώ κάποια έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της φωτιάς.

Το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ανέφερε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί από διάφορες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. 49 αστυνομικοί με 25 οχήματα οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Φωτιά στα Μέγαρα

Η συγκλονιστική στιγμή που φουντώνουν οι φλόγες και κυκλώνουν το συνεργείο του ΣΚΑΪ

Στιγμές αγωνίας βίωσε το συνεργείο του ΣΚΑΙ στην φωτιά στα Μέγαρα όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι φλόγες φούντωσαν και  το κύκλωσαν ενώ ήταν σε ζωντανή σύνδεση μεταδίδοντας τις νεότερες πληροφορίες για την πυρκαγιά.

«Μπες μέσα στο αμάξι γρήγορα» φώναζε ο δημοσιογράφος την ώρα που πλησίαζαν οι φλόγες. Αφού απομακρύνθηκαν από το σημείο ανέφερε ότι έχασαν την ανάσα τους τόσο ο ίδιος, όσο τα άτομα του συνεργείου που ήταν μαζί του καθώς έτρεξαν να διαφύγουν από τις φλόγες.

Τελικά πήγαν όλα καλά και ο δημοσιογράφος μαζί με το συνεργείο έφυγαν με ασφάλεια από το σημείο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή λόγω πυρκαγιάς    

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμο οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς τον οικισμό Πευκενέα.

Φωτιά στα Μέγαρα

Πηγή: skai.gr