Εκτός κυβέρνησης της Ν.Ν.Ο. η ομογενής υπουργός Ελένη Πετεινού

Η κα Ελένη Πετεινού, σε παλαιότερο στιγμιότυπο, ενώ πίσω της διακρίνεται ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Dominic Perrottet. Φώτο: AAP/Bianca De Marchi

Την αποπομπή της ομογενούς υπουργού για τις Μικρές Επιχειρήσεις (Small Business and Fair Trading), Ελένη Πετεινού (Eleni Petinos) από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Dominic Perrottet.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η The Australian, έκανε γνωστό ότι η κα Πετεινός αντιμετωπίζει καταγγελία από άτομο που εργάζεται στο γραφείο της, καθώς φέρεται να τον «εκφόβισε» (bullying).

Advertisement

Η Υπουργός, επεσήμανε το ABC, αρνήθηκε ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο και σε δήλωσή της επεσήμανε: «Απορρίπτω οποιαδήποτε κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Από την Ινδία όπου βρισκόταν ο κ. Perrottet επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη έρευνα για την καταγγελία, αλλά ήταν ικανοποιημένος από το συμπέρασμά της.

Ωστόσο, σήμερα, Κυριακή ανέφερε ότι η κα Πετεινός δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της.

«Μίλησα με την Υπουργό … αφού ορισμένα ζητήματα που την αφορούν τέθηκαν υπόψη μου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Υπό το πρίσμα αυτών των ζητημάτων, η θητεία της κα Πετεινού ως Υπουργός παύει άμεσα και θα γράψω σχετικά στον Κυβερνήτη αύριο (Δευτέρα)».

Τα καθήκοντά της θα ασκεί ο υπουργός Customer Service, Victor Dominello.

Η κα Πετεινός, ορκίστηκε Υπουργός πέρυσι τον Δεκέμβριο, ως μία από τις τρεις νέες γυναίκες των Φιλελεύθερων που ανέλαβαν θέση στην κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, μετά από ανασχηματισμό που έκανε ο κ. Perrottet.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Ν.Ο. έχει κι άλλες «αναταράξεις» καθώς ο υπουργός Εμπορίου, Stuart Ayres, είναι υπό αυξανόμενη πίεση σχετικά το διορισμό του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού, John Barilaro, σε πλουσιοπάροχη θέση στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ayres, ο οποίος είναι και αναπληρωτής αρχηγός των Φιλελεύθερων, επιμένει ότι η διαδικασία διεξήχθη ως έπρεπε.

Τι απαντάει η ομογενής υπουργός

Η Ελένη Πετεινού, εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ξαφνική αποπομπή της από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας αργά την Κυριακή το βράδυ.

«Απόψε ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι δε θα είμαι πλέον υπουργός στην κυβέρνησή του» αναφέρει η κα Πετεινού και προσθέτει:

«Είμαι υπερήφανη για το έργο μου όσο υπηρέτησα τον λαό της Ν.Ν.Ο. ως Υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων και Υπουργός Δίκαιου Εμπορίου. Αγωνίστηκα σκληρά για τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ν.Ν.Ο. θα συνεχίσω να τις υπερασπίζομαι ανεξαρτήτως του ρόλου μου.

Advertisement

Οι έντονες πιέσεις και το άγχος των τόσο σημαντικών χαρτοφυλακίων επηρεάζουν σημαντικά τόσο το προσωπικό όσο και τον υπουργό τους. Ευχαριστώ το προσωπικό μου για τις προσπάθειές του να με στηρίξει ώστε να επιτύχω αποτελέσματα για τους πολίτες της ΝΝΟ.

Ποτέ δε θα προσέβαλα σκόπιμα κανέναν ή δε θα τον έκανα να αισθανθεί άβολα, και αν το έκανα, λυπάμαι ειλικρινά.

Είμαι στην πολιτική για να κάνω τη θετική διαφορά και θα συνεχίσω να το κάνω με υπερηφάνεια ως βουλευτής της Miranda».

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η The Australian, έκανε γνωστό ότι η κα Πετεινού αντιμετωπίζει καταγγελία από άτομο που εργάζεται στο γραφείο της, καθώς φέρεται να τον «εκφόβισε» (bullying).

Η Υπουργός, επεσήμανε το ABC, αρνήθηκε ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο και σε δήλωσή της επεσήμανε: «Απορρίπτω οποιαδήποτε κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά».

ο κ. Perrottet.

Εκλέγεται στην περιφέρεια Miranda από το 2015.