Δύο ομογενείς φιναλίστ στα πολυαναμενόμενα Βραβεία Τρίτου Τομέα

H Eleni Psillakis σε παλιαιότερη διάκρισή της το 2020. Φώτο: Supplied/Αρχείο Νέου Κόσμου

Τα πολυαναμενόμενα Βραβεία Τρίτου Τομέα επιστρέφουν φέτος για να τιμήσουν τις καλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις της Αυστραλίας, όπου μεταξύ των φιναλίστ διακρίνονται δύο Ελληνοαυστραλές για τον αντίκτυπο που έχουν οι μη κερδοσκοποί οργανισμοί τους στην κοινωνία: η Eleni Psillakis και η Emma Lescesen Klinakis.

Η Eleni Psillakis, Διευθύντρια της Success Works Partners Inc υποστηρίζει τις γυναίκες με ποινικό μητρώο να εισέλθουν στην αγορά εργασίας δημιουργώντας ένα πολύπλευρο πλαίσιο που βοηθά στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας, της απασχολησιμότητας και της αυτοπεποίθησής τους, ενώ παράλληλα τις φέρνει σε επαφή με εργοδότες πρόθυμους να εκτιμήσουν τις δεξιότητες και το δυναμικό τους.

Advertisement

Η ίδια η κ. Psillakis πέρασε 11 μήνες πίσω από τα κάγκελα μιας γυναικείας φυλακής για να επεξεργαστεί τις εμπειρίες ζωής που την οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη θέση, παρ’ ότι εν είχε ποτέ προβλήματα με το νόμο. Η Ελληνοαυστραλή κινητοποιός αξιοποιεί το εκτεταμένο εργασιακό της ιστορικό και τις εμπειρίες της ως μητέρα, γιαγιά, κόρη, θεία, αδελφή και ανιψιά για να βοηθήσει άλλους σαν κι αυτήν που κρίνονται με βάση το ποινικό τους μητρώο και όχι τις ικανότητες και την αποφασιστικότητά τους να εξασφαλίσουν ένα «εισιτήριο» για μια νέα ζωή.

«Ξυπνάω κάθε μέρα και πέφτω για ύπνο κάθε βράδυ σκεπτόμενη τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τη ζωή των ανθρώπων που επηρεάζονται από το σύστημα δικαιοσύνης, ιδίως των γυναικών. Ξέρω ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω για αυτό, και αυτό είναι ο σκοπός μου» , είχε δηλώσει η κ. Psillakis στον “Νέο Κόσμο”.

Η Εleni Psillakis είναι φιναλίστ στην κατηγορία “Influencer of the Year”.

Κολάζ με την Emma Lescesen Klinakis, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο St John Ambulance Victoria με τα ασθενοφόρα του οργανισμού.Φώτος: LinkedIn

Από την άλλη, η Emma Lescesen Klinakis που είναι φιναλίστ στην κατηγορία “Campaign/Marketing Executive of the Year” είναι διευθύντρια Μάρκετινγκ & Κοινοτικών Προγραμμάτων στο St John Ambulance Victoria. Υπεύθυνη για μια σειρά ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών μάρκετινγκ και επικοινωνίας, η κα Klinakis προώθησε την ανάπτυξη και διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη εκστρατειών, την εισαγωγή νέων προϊόντων, τη στρατηγική μάρκετινγκ, τον προϋπολογισμό και την αύξηση των πωλήσεων.

«Αισθάνομαι εξαιρετικά ταπεινή που βρίσκομαι φιναλίστ στα Third Sector News Awards», έγραψε η κ. Klinakis σε ανάρτησή της στο LinkedIn.

«Η ανάδειξη των σκοπών μας γύρω από τις πρώτες βοήθειες, για την ευρύτερη πρόσβαση σε απινιδωτές, και το έργο που επιτελούν οι χιλιάδες υπάλληλοι και εθελοντές μας είναι κάτι που με κάνει υπερήφανη και που αναδεικνύω και υποστηρίζω κάθε μέρα που πηγαίνω στη δουλειά. Πάντα προτιμούσα να μένω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αντ’ αυτού να αναδεικνύω τις απίστευτες προσπάθειες των ανθρώπων στο «πεδίο μάχης» και εκείνων που χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους στις πρώτες βοήθειες για να σώσουν μια ζωή, ωστόσο ο Gordon Botwright GAICD έβαλε το όνομά μου εκεί έξω!».

neoskosmos.com