O Σάββας Αναστασιάδης εκπροσώπησε τη Βουλή στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Ο  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και κατάνυξη στη μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου και συλλειτούργησαν    ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος.

«Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό προσήλθα στην κιβωτό της Ορθοδοξίας, την ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, που αποτελεί το  θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού ανά τους αιώνες. Σε αυτόν τον ιερό τόπο προσευχηθήκαμε και προσκυνήσαμε τη Μεγαλόχαρη, στη βοήθεια της οποίας προστρέχουμε στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Παράλληλα θέλησα να τιμήσω τη  μνήμη των απόντων Ποντίων προγόνων μας  και να στηρίξω το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον τεράστιο αγώνα του να διατηρήσει και να αναδείξει τα μνημεία της Ορθοδοξίας,  στον Πόντο και ολόκληρη τη Μικρά Ασία», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον  Πόντο, ο κ. Αναστασιάδης παρέστη στον  Μέγα Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην πόλη της Τραπεζούντας, στον οποίο χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσία και του κ. Ελπιδοφόρου.

Σήμερα,  Τρίτη 16 Αυγούστου, ο κ. Αναστασιάδης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στον Πόντο με περιήγηση σε  εκκλησίες  χωριών της περιοχής της Τραπεζούντας.