Τουρκία-Γεωργία 101-88

Με τον Τσεντί Οσμάν να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, η Τουρκία επικράτησε της Γεωργίας στο πρώτο ματς για το «Ακρόπολις» με 101-88. Πολύ καλή η απόδοση και των άλλων δύο ΝΒΑers, Κορμκάζ και Σενγκούν

Μπορεί η Γεωργία να ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία για την πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις», μπορεί ο Σέιν Λάρκιν να έπαιξε λίγο εμφανώς ανέτοιμος μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε ωστόσο η ομάδα του Αταμάν είχε τις (περισσότερες) λύσεις για να ξεκινήσει νικηφόρα τις αναμετρήσεις στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Και μάλιστα βγαλμένες από το ΝΒΑ!

Ο Τσεντί Οσμάν ήταν εκείνος που «άνοιξε» την ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ των δύο ομάδων έχοντας 22 πόντους με 7/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Σενγκούν στην τελευταία (κυρίως) περίοδο έχοντας με τη σειρά του 17 πόντους με 6/7 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 5/8 βολές, 3 ριμπάουντ και 2 τελικές πάσες.

«Διψήφιοι» για την Τουρκία ήταν επίσης οι Κορκμάζ (18π., 7/14 σουτ) και Μπιτίμ (12π., 5/7 σουτ) ενώ για λογαριασμό της Γεωργίας διακρίθηκαν κυρίως οι Σενγκέλια (20π., 5ριμπ., 6ασ.), Σερμαντίνι (18π., 8/10 σουτ, 4ριμπ.), όπως και ο Μαμουκελασβίλι ο οποίος είχε double double (16π., 14ριμπ.)

Το ματς

Οι Γεωργιανοί ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και έχοντας πάρει σκορ από τρεις παίκτες (ΣενγκέλιαΜακΦάντενΣερμαντίνι) προηγήθηκε με 7-17 στο 6′ ενώ προσπάθησαν να κρατήσουν τη διαφορά (11-20 στο 7′) έως και το τέλος του α’ δεκαλέπτου (18-24). Ο Μαμουκελασβίλι είχε πάρει τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του, αλλά από τη στιγμή που μπήκαν στην εξίσωση του αγώνα οι ΣενγκούνΚορκμάζ και ο Μαχμούτογλου «βρήκε» το χέρι του, τα πράγματα ήρθαν τα πάνω-κάτω. Η Τουρκία ήταν πολύ καλύτερη στην δεύτερη περίοδο του αγώνα και χάρη στην επίθεση της κατάφερε να πάρει τα ηνία του σκορ και να προηγηθεί με 48-46 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου καθώς η ομάδα του Αταμάν συνέχισε να κρατάει τις τύχες του αγώνα στα χέρια της. Ο Τσεντί Οσμάν είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του δίνοντας το έναυσμα για το +11 των Τούρκων (70-59) λίγο μετά τα μέσα της 3ης περιόδου. Στον αντίποδα τα σουτ του ΜακΦάντεν είχαν σταματήσει να βρίσκουν στόχο, ο Μαμουκελασβίλι είχε μείνει στην καλή απόδοση του α’ μέρους και μόνο το δίδυμο ψηλών (ΣενγκέλιαΣερμαντίνι) προσπαθούσε να κρατήσει την Γεωργία μέσα στο ματς. Φευ…

Στην τελευταία περίοδο η Τουρκία προσπάθησε να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφιες παρυφές αλλά τα ξεσπάσματα της Γεωργίας δια χειρός Σενγκέλια και Μαμουκελασβίλι αποδείχθηκαν αποτελεσματικά προκειμένου να πλησιάσει στη μία κατοχή (88-85) στα 4:30 πριν από το τέλος του αγώνα. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, καθώς ο Σενγκούν πήρε μπάλες στα χέρια του, τροφοδοτήθηκε σωστά και με συνεχόμενα καλάθια βοήθησε ώστε να επιστρέψει η διαφορά στο +10 (95-85) για λογαριασμό της Τουρκίας. Έκτοτε το ματς… έλαβε τέλος καθώς η Γεωργία δεν μπόρεσε να δείξει άλλη αντίδραση.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 48-46, 75-66, 101-88

Gazzetta.gr