Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Λιποθύμησε πυροσβέστης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

Μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική, έχει προκαλέσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας.

Οπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά δεν απειλεί προς το παρόν τον οικισμό, αλλά καίει πυκνό δάσος νότια του χωριού.

H πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ωστόσο έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Κορινθίας.

Όπως ανακοινώθηκε επιτόπου επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το 24ωρο από ώρα 18:00 χτες, 20-08-2022 έως ώρα 18:00 σήμερα, 21-08-2022, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σεΐχ Σου

Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων βρίσκονται οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Σεΐχ Σου, στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, το μεσημέρι της Κυριακής, στο τμήμα μεταξύ Αγίου Παύλου και Τριανδρίας.

Στο σημείο παραμένουν δεκαπέντε άνδρες με πέντε οχήματα και επιχειρούν για να σβηστούν οι εναπομείνασες ενεργές εστίες, ενώ σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις νερού.

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε μετά την εκδήλωσή της από την Πυροσβεστική, προκειμένου να αποφευχθεί η επέκτασή της. Στο σημείο έσπευσαν σαράντα πέντε άνδρες και δεκαπέντε οχήματα, συνεπικουρούμενα και από πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ως το απόγευμα η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε περίπου δεκαπέντε στρέμματα πευκοδάσους. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ