Κρήτη: Αλληλοκατηγορίες αστυνομικών και βουλευτή για κλήση της τροχαίας

Θέσεις μάχης έλαβαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί του νομού Χανίων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, ύστερα από τον τροχονομικό έλεγχο, που έγινε στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, στο 19χλμ της Διαδρομής Χανίων- Ρεθύμνου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τής αστυνομίας, τα στελέχη της Τροχαίας διαπίστωσαν ότι ο οδηγός παραβίασε τη διπλή διαχωριστική γραμμή, δεν είχε μαζί του την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, του βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και του αφαίρεσαν το δίπλωμα και τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Την Κυριακή, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι ο κύριος Ηγουμενίδης εξύβρισε τους ενστόλους, τους απείλησε και μάλιστα πραγματοποίησε τηλεφώνημα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τις κυρώσεις.

Στην ανακοίνωση δεν τον κατονομάζουν, αλλά ο ίδιος ο βουλευτής Ηρακλείου λίγη ώρα αργότερα τους απάντησε λέγοντας ότι τα στελέχη της Τροχαίας είχαν πολύ κακή συμπεριφορά και ότι του βεβαίωσαν παράβαση, παρόλο που τους έδειξε φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας, καθώς το όχημα είναι βουλευτικό και αυτή είναι η τακτική, που ακολουθείται.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

“Οι βουλευτές είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους” δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σε κατ’ ιδίαν επικοινωνία προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Γενικό περιφερειακό αστυνομική διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Γιώργο Λυμπινάκη, μετά από αναφορές για παρέμβαση στο θέμα της επιβολής προστίμου και αφαίρεσης πινακίδων σε βουλευτή, στη περιοχή του Κοιλιάρη του παραβίασε τον ΚΟΚ.

Ο υπουργός διεμήνυσε πως ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε όσον αφορά την κλήση και τις ποινές που επιβλήθηκαν στον εν λόγω βουλευτή για παραβίαση του ΚΟΚ. “Οι βουλευτές είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν νωρίτερα πως: “ο νομός ισχύει για όλους και δεν εξαιρείται από αυτόν κανένας. Έχει ζητηθεί να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για τις απειλές που αναφέρουν ότι δέχτηκαν”.

huffpost.gr/Skai.gr