Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0 / Άρης – Λεβαδειακός 3-0

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα από την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μπερνάρντ, ο Παναθηναϊκός… μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στη Λεωφόρο χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ.

Ποδαρικό με νίκη για τον Παναθηναϊκό στο νέο πρωτάθλημα! Σε γιορτινό κλίμα στη Λεωφόρο λόγω της ανακοίνωσης της μεγάλης μεταγραφής του Μπερνάρντ, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στην πρεμιέρα της Super League.

O εξαιρετικός Αϊτόρ με πέναλτι το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για τους «πράσινους» που θα μπορούσαν να έχουν πάρει μία πιο ευρεία νίκη βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν.

Στα αρνητικά η αποχώρηση του Μάγκνουσον λόγω τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ελπίζουν πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Πάρτι και στο ημίχρονο του ματς, με τη μεγάλη μεταγραφή της ομάδας βόλεϊ, Φερνάντο Ερνάντεζ, να αποθεώνεται από τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό της εξέδρας μετά και την ανακοίνωση της απόκτησης του Μπερνάρντ, αλλά και τη δυναμική της έδρας του και μόλις στο 8’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ιωνικός προσπάθησε να βρει τις δικές του «στιγμές» στον αγώνα και στο 22’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Μάντζης έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ τον «νίκησε» στο πλασέ του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Σπόραρ έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια έπειτα από πάσα του Αϊτόρ, προσπέρασε τον Μύγα κι ανατράπηκε καθαρά από τον Χουτεσιώτη. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Αϊτόρ στο 45’+3 ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα, κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Το γκολ του Ισπανού εξτρέμ «απελευθέρωσε» αρκετά τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο πολύ πιο συγκεντρωμένα. Μόλις στο 47’ ο Χουτεσιώτης έκανε εξαιρετική επέμβαση στη γωνία του στο φαλτσαριστό σουτ του Τσέριν, ενώ στο 59’ από ασίστ του Τσέριν, ο Σπόραρ πλάσαρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωνικού.

Στο 88’ από κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έφτασε πλάγια δεξιά στον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Σάρλια – Μεντόσα, Χουτεσιώτης, Άοσμαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): 
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (32’ λ.τρ. Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (84 Αλεξανδρόπουλος), Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ (77’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (83’ Ιωαννίδης).
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνες, Μύγας, Μασάς (87’ Κοκκίνης), Άοσμαν, Μεντόσα (60’ Μίλο), Βαλεριάνος, Ν. Ιωαννίδης (60’ Οφόσου), Μάντζης (87’ λ.τρ. Μάντζης).

Άρης – Λεβαδειακός 3-0: Ο Μαντσίνι σκόρπισε χαμόγελα στην πρεμιέρα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Μαντσίνι που σκόραρε δις (12’, 45’+1’), ο Άρης επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2022/23. Το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος έβαλε ο Αντρέ Γκρέι (68’).

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ και με την πρώτη επιθετική τους ενέργεια. Ο Γκρέι έκανε την κίνηση και την κάθετη πάσα στον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Ματέι Μάρκοβιτς για το 1-0 στο 12’. Μέσα σε ένα δίλεπτο, οι Βοιωτοί απείλησαν δις με ισοφάριση, ωστόσο ο Χουλιάν Κουέστα είχε «απάντηση» και στο σουτ του Τιερί Μουτίνιο (16’) και σε αυτό του Κώστα Δούμτσιου (17’). Ισορροπημένο και δίχως φάσεις το ματς στη συνέχεια, μέχρι που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με ατομική ενέργεια, ο Μαντσίνι σημείωσε το δεύτερο γκολ του Άρη και δεύτερο δικό του.

IN/Ντάνιελ Μαντσίνι

Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τον Γκρέι να χάνει δυο σπουδαίες ευκαιρίες, στο 51’ και στο 59’, προτού εν τέλει βρει δίχτυα, έπειτα από ασίστ του Λουίς Πάλμα, για το 3-0 στο 68’. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ, αν ο Ζερβίνιο πλάσαρε καλύτερα τον εξερχόμενο Μάρκοβιτς στο 89’. Εύκολο «τρίποντο» για τον Άρη στην πρεμιέρα – φτάνοντας μάλιστα τα 13 γκολ σε πέντε επίσημα ματς – απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη που έδειξε πως χρειάζεται αρκετή δουλειά για να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Νταμπό (46’ Παπέ Σεϊκ), Πάλμα (74’ Ζερβίνιο), Καμάτσο (46’ Μανού Γκαρθία), Γκρέι (82’ Χατζηιωάννου), Πίρσμαν (82’ Μαζικού), Μαντσίνι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο (62’ Νίκας), Βήχος, Βρακάς (76’ Βουτσάς), Δούμτσιος, Συμελίδης (76’ Ρεγκίς), Κωνσταντινίδης, Μπελμόντ (58’ Καζενγκά), Τζημόπουλος.