«Ευχαριστίες» Μαλλιωτάκη μετά τη νίκη στις προκριματικές εκλογές

Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, μετά τη νίκη της στις προκριματικές εκλογές μαζί με την μητέρα της, Βίρα, στο πολιτικό της γραφείο στο Στάτεν Αϊλαντ. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

 

Ευχαριστίες σε όσους τη στήριξαν έστειλε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, αμέσως μετά τη νίκη της στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης 23 Αυγούστου.

Οπως ανέφερε, από το πολιτικό της γραφείο στο Στάτεν Αϊλαντ, «η σημερινή μου νίκη οφείλεται στους χιλιάδες πολίτες που με την ψήφο και την αγάπη τους με γέμισαν με υπερηφάνεια αλλά και ευθύνες για να συνεχίσω τον πολιτικό μου αγώνα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους του πολιτικού μου γραφείου που όλο αυτόν τον καιρό στάθηκαν δίπλα μου.

Μαζί αγωνιζόμαστε και δώσαμε έναν τίμιο και καθαρό αγώνα, ο οποίος δικαιώθηκε.

Είναι πολύ όμορφο που εκπροσωπώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο Στάτεν Αϊλαντ και τμήμα του Μπρούκλιν.

Η ομοσπονδιακή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη, με τον πολιτειακό βουλευτή, Μιχάλη Ταννούση. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Οι πολίτες της Νέας Υόρκης είναι αγανακτισμένοι από το μονοπώλιο των Δημοκρατικών που κυβερνούν την πόλη και στο πρόσωπό μου βλέπουν τη μοναδική φωνή των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου θα έχω ξανά για αντίπαλο τον Δημοκρατικό Μαξ Ρόουζ και είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε και πάλι.

Οι στόχοι μου παραμένουν οι ίδιοι, ενίσχυση των συνόρων, στήριξη όλων των σωμάτων ασφαλείας, καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μείωση του πληθωρισμού, ανάπτυξη των δικών μας πηγών ενέργειας ώστε να μην βασιζόμαστε σε εχθρικές ή φιλικές χώρες.

Είμαι περήφανη διότι συμμετέχω και στην επιτροπή διεθνών υποθέσεων της Βουλής, με άμεση προτεραιότητά μου τη στήριξη των ελληνικών και κυπριακών θέσεων και συμφερόντων.

Τελευταία αρνήθηκα την πώληση στρατιωτικών μαχητικών αεροπλάνων στην Τουρκία, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για περαιτέρω παραβίαση του εναέριου χώρου της Ελλάδας και των νησιών».

Ο πολιτειακός βουλευτής, Μιχάλης Ταννούσης, συνεχάρη μέσω της εφημερίδας την Νικόλ Μαλλιωτάκη για τη νίκη της, τη μοναδική, όπως είπε, Ελληνοαμερικανίδα ομοσπονδιακή βουλευτή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Η θέση της είναι πολύ σημαντική τόσο για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα όσο και για την Ομογένεια και θα πρέπει όλοι να την ψηφίσουμε στις επικείμενες εκλογές», είπε.

Νίκησε και ο ομογενής Κριστ.

Την επικαιρότητα του ζητήματος των αμβλώσεων σηματοδοτεί η νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου Πατ Ράιαν έναντι του Ρεπουμπλικανού Μαρκ Μολινάρο, με ποσοστό 51,3% έναντι του 48,7%. Καθώς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος, ο οποίος εξελέγη στο πλαίσιο μιας ειδικής εκλογής για το Κογκρέσο, έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση και για το μέλλον της δημοκρατίας στις ΗΠΑ. Εικάζεται δε, ότι η νίκη αυτή σηματοδοτεί μια ριζική στροφή των ψηφοφόρων πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Την ανακοίνωση του αποτελέσματος έκανε η Edison Research, η εκλογή αφορούσε μια έδρα στην 19η Εκλογική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η οποία εκτείνεται σε τμήμα της Κοιλάδας του Χάντσον και της περιφέρειας των Ορέων Κάτσκιλ.

Η εκλογική αναμέτργηση απέκτησε εθνική σημασία και έγινε πεδίο δοκιμής για τις εκλογικές στρατηγικές και των δύο κομμάτων. Ο Ράιαν έβαλε στο κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας του την απόφαση του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει το δικαίωμα στην άμβλωση, κινητοποιώντας τους Δημοκρατικούς που έχουν εξοργισθεί με την απόφαση. Ο Μολινάρο επικέντρωσε στην εγκληματικότητα και την άνοδο του πληθωρισμού, θέμα για το οποίο οι ψηφοφόροι είπαν ότι αποτελεί την πιο πιεστική ανησυχία τους.

Η θητεία του Ράιαν και οι ψηφοφόροι

Η θητεία του Ράιαν θα διαρκέσει μόνο μέχρι τον Ιανουάριο, όταν η έδρα θα καταργηθεί λόγω της ανακατανομής των εδρών στην πολιτεία. Ο Ράιαν, όσο και ο Μολινάρο, είναι επίσης υποψήφιοι για διαφορετικές έδρες στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι ψήφισαν επίσης σε προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Φλόριντα και της Οκλαχόμα για να επιλέξουν υποψήφιους των κομμάτων για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, οι οποίες θα καθορίσουν την ισορροπία δυνάμεων στο Κογκρέσο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Επί παραδείγματι, ο βουλευτής Τσάρλι Κριστ αναδείχθηκε στον Δημοκρατικό που θα προσπαθήσει να κερδίσει το Νοέμβριο τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Ρον Ντεσάντις.

Ο 66χρονος Κριστ νίκησε την Επίτροπο Γεωργίας της πολιτείας Νίκι Φριντ, σύμφωνα με τις προβολές της Edison Research. Με καταμετρημένο το 78% των ψήφων, ο Κριστ έχει 59,1% και η Φριντ 35,4%.

Ο Κριστ, ο οποίος υπηρέτησε ως Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα από το 2007 ως το 2011, πριν αλλάξει κόμμα, εμφανίσθηκε ως ένας υποψήφιος έτοιμος να ενώσει την πολιτεία μετά τον Ντεσάντις, ο οποίος επικεντρώθηκε σε ζητήματα πολιτιστικής αντιπαράθεσης. Υποστηρίχθηκε από ηγέτες των Δημοκρατικών όπως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Ο Ντεσάντις θεωρείται πιθανός προεδρικός υποψήφιος για το 2024 και οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να εκτροχιάσουν ενδεχόμενη εκστρατεία του για το Λευκό Οίκο εμποδίζοντας την επανεκλογή του στη Φλόριντα.

Στο μεταξύ, η Βαλ Ντέμινγκς, μια άλλη Δημοκρατική βουλευτής, θα αγωνιστεί εναντίον του Ρεπουμπλικάνου Μάρκο Ρούμπιο στην κούρσα για τη Γερουσία της Φλόριντα, αφού νίκησε τρεις αντιπάλους στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, σύμφωνα με προβολή της Edison Research.

Πηγή: Reuters/ekirikas.com