Μπερνάρντ: Οι πρώτες ώρες στην Αθήνα του εκσταστιασμένου Βραζιλιάνου

Οι ατάκες του Βραζιλιάνου για την υποδοχή στο αεροδρόμιο από τους φίλους του Παναθηναϊκού, η συμπεριφορά αντί-σταρ, οι εκατοντάδες selfie, το δείπνο με τον Γιάννη Αλαφούζο και το μικροπρόβλημα στον ώμο.

Μαγεμένος. Εκστασιασμένος. Τρελαμένος. Αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα του Μπερνάρντ τις πρώτες του ώρες στην Αθήνα ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μετά και την αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να πιστέψει τους… τόνους αγάπης που πήρε στις πρώτες του στιγμές επί ελληνικού εδάφους και σε κάθε συζήτηση στα γραφεία του συλλόγου, είχε να το λέει. ”Πουθενά, σε καμία ομάδα, δεν έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα, ήταν κάτι μοναδικό” ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του διεθνούς άσου, ο οποίος για πρώτη φορά στη καριέρα του θα έχει τον ρόλο του ηγέτη σε μία ομάδα, για πρώτη φορά θα είναι το πρώτο ”βιολί” σε ένα σύνολο, ο πιο μεγάλος σταρ.

Η εναλλαγή των εικόνων σίγουρα προκάλεσε ένα μικρό… σοκ στον Μπερνάρντ. Από το ”αδιάφορο” ποδοσφαιρικό περιβάλλον της Σάρτζα και των ΗΑΕ, στην αποθέωση και της σκηνές λατρείας στην Ελλάδα.

Σταρ, είπαμε; Γράψτε λάθος. Στο γήπεδο, πιθανό, έξω από αυτό, όμως, η συμπεριφορά του δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Δίχως ίχνος βεντετισμού o Mπερνάρντ έβγαλε πάνω από 100 φωτογραφίες στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, δεν χάλασε σε κανέναν το χατίρι ενώ και στα γραφεία της ΠΑΕ ήταν πάρα πολύ απλός, δεν είπε ”όχι” σε τίποτα και έδειξε πως παρά την μεγάλη του ποδοσφαιρική αξία, παραμένει ταπεινός. Με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την νέα σελίδα που άνοιξε στη καριέρα του.

Κορωπί και γνωριμία με τον Γιάννη Αλαφούζο

Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού που ήρθε στην Αθήνα με δύο… αυτοκίνητα βαλίτσες και μάλιστα κάποιες από αυτές πραγματικά ασήκωτες, πήγε το βράδυ της Τρίτης σε ξενοδοχείο στα νότια προάστια για να ξεκουραστεί, όπως ήταν λογικό. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο του Τριφυλλιού, όπου θα έχει την πρώτη γνωριμία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συμπαίκτες του. Πιθανότατα το βράδυ θα δειπνήσει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο.

Όσον αφορά ένα στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι όπου έχει το δεξί του χέρι δεμένο, ο ίδιος εξήγησε στους ανθρώπους των ”πρασίνων” πως έπεσε σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις της Σάρτζα και είχε ενοχλήσεις στον ώμο που δεν φαίνεται να είναι κάτι το σοβαρό. Για προληπτικούς λόγους περισσότερο και για το ταξίδι προτίμησε να το δέσει. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να είναι κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Gazzetta.gr

@Photo credits: INTIME