Έμεινε στο 0-0 ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη – Έντονες διαμαρτυρίες του Αστέρα για τη διαιτησία

Έντονα παράπονα από τον Αστέρα για ακυρωθέν γκολ του Ατιένθα! Οι Ερυθρόλευκοι προβλημάτισαν με την απόδοσή τους και έμειναν στο 0-0 στην Τρίπολη.

Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς με.. πρωταγωνιστή τον διαιτητή Καραντώνη και τον VAR, που ακύρωσαν γκολ των γηπεδούχων στο 63′ προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην Τρίπολη κόντρα σε έναν μαχητικό και άψογα στημένο αμυντικά Αστέρα, δείχνοντας ότι του λείπουν αρκετά πράγματα αγωνιστικά για να περνάει άνετα από έδρες απαιτητικές, όπως αυτή των Αρκάδων.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην Τρίπολη κόντρα σε έναν μαχητικό και άψογα στημένο αμυντικά Αστέρα, δείχνοντας ότι του λείπουν αρκετά πράγματα αγωνιστικά για να περνάει άνετα από έδρες απαιτητικές, όπως αυτή των Αρκάδων.

Ο Ελ Αραμπί τις δύο μεγαλύτερες φάσεις για τους Πειραιώτες (από μία σε κάθε ημίχρονο), ακυρώθηκε γκολ του Ατιένθα στο 63’ για αμφισβητούμενο επιθετικό φάουλ. Άφησε με το… καλημέρα δύο βαθμούς στη μάχη για το πρωτάθλημα η ομάδα του Κορμπεράν!

Το ματς

Με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά τον Αστέρα να καταγράφει την πρώτη καλή τελική του αγώνα, ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα στο 3’ ο Αστέρας απείλησε με ένα άμεσο πλασέ του Μπαράλες μέσα από την περιοχή, έπειτα από ωραίο γύρισμα του Μπερτόγλιο από τ’ αριστερά.

Η άμυνα των Αρκάδων ήταν πολύ καλά παραταγμένη και αποτελεσματική, δυσκολεύοντας τον Ολυμπιακό να βάλει παίκτες στα μεσοδιαστήματα. Παρ’ όλα αυτά, οι Ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά ψηλά στο γήπεδο.

Η παρθενική τελική για τους Πειραιώτες στο ματς ήρθε στο 25’, με τον Χουάνγκ να στρώνει την μπάλα έξω από την περιοχή και να σουτάρει δυνατά με το δεξί, χωρίς όμως ο Νοτιοκορεάτης να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο.

Στο 41ο λεπτό ο Ολυμπιακός μπόρεσε να αναπτυχθεί εξαιρετικά, η μπάλα κατέληξε δεξιά στον Μασούρα που σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, ωστόσο τελευταία στιγμή πριν προλάβει να πάει σε εκτέλεση ο Μαροκινός, παρενέβη σωτηρία για τον Αστέρα ο Άλβαρες. Ο Ελ Αραμπί ξανά έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με το σουτ του Αφρικανού να κοντράρει στον Ατιένθα και να καταλήγει σε κόρνερ αντί στα δίχτυα!

Με την εκκίνηση στο δεύτερος ημίχρονο ο Ολυμπιακός επιχείρησε να ανεβάσει κι άλλο στροφές και στην πράξη έγινε εμφανώς πιο επιθετικός, ρίχνοντας μεγάλος βάρος της ανάπτυξής του από τα άκρα. Στο 51’, μάλιστα, ο Ραντζέλοβιτς έκανε ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά, με τον Μασούρα να μην προλαβαίνει για λίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Ελ Αραμπί να απειλήσει και πάλι, με τον Μαροκινό να τσιμπάει την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή (σ.σ. έπειτα από γύρισμα του Ζινκερνκάγκελ) και τον Παπαδόπουλο να βρίσκεται σε καλή θέση και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 58’ οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 0-1, όταν το σουτ του Χουάνγκ πέρασε χιλιοστά έξω μετά από νέα κόντρα σε πόδι αμυντικού των Αρκάδων.

Στο 63’ ο Αστέρας κόντρα στη ροή άνοιξε το σκορ, με τον διαιτητή Καραντώνη να ακυρώνει πάντως το γκολ του Μπενίτο ως επιθετικό φάουλ. Η απόφαση διατηρήθηκε και μετά τη χρήση VAR, αν και από τους Αρκάδες υπήρχαν φωνές διαμαρτυρίας. Στο 83ο λεπτό ο Ελ Αραμπί έχασε μια ακόμη μοναδική ευκαιρία για να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό, όταν η κεφάλια-ψαράκι που έπιασε μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά, πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, με το τελικό 0-0 στην Τρίπολη να αφήνει γρήγορα στη σεζόν την ομάδα του Κορμπεράν στο -2 από την κορυφή!

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (46, Μπενίτο), Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Μουνάφο (11’ Γκαρσία), Τιλίκα, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (70’ Ριέρα), Κόστα (60’ Μπαρτόλο), Μπερτόγλιο (60’ Ζουκάνοβιτς), Μπαράλες.

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (81’ Κούντε), Ινμπεόμ Χουάνγκ, Ραντζέλοβιτς (70’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (70’ Ουί Τζο Χουάνγκ), Ζινκερνκάγκελ (60’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

sportdog.gr