“Στις σουηδικές εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου πρέπει να συμμετέχουμε όλοι”

Ξένη Δημοσίευση

 

Του Γιώργου Κοντορίνη: τ. Πρόεδρος Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης

Εσύ και εγώ έχουμε την δύναμη με την ψήφο μας να το αποφασίσουμε. Όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη και οι ψήφοι μας έχουν την ίδια βαρύτητα. Θέλουμε να συμβάλουμε στην ευημερία και την παραπέρα εξέλιξη του σουηδικού μοντέλου ή θα αφήσουμε την Σουηδία στα χέρια των αστών και της ελεύθερης αγοράς; Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι!

Μόνο μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να διασφαλίσουμε την ποιότητα στα σχολεία και τα νοσοκομεία, να εξαφανίσουμε την μάστιγα της εγκληματικότητας, να διασφαλίσουμε τις κοινωνικές παροχές και ασφαλίσεις και να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα.

Εμείς οι σοσιαλδημοκράτες δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για ισοτιμία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες.

Είναι επίσης σημαντικό ως Έλληνες να αγωνιζόμαστε για την να προώθηση των εθνικών μας θεμάτων καθώς και για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες στην Σουηδία.

Αγαπητή συμπατριώτισσα, αγαπητέ συμπατριώτη!!! Πιστεύω πως η συμβολή σας και η συμπαράσταση σας είναι καθοριστική για την εκλογή πολιτικών ελληνικής καταγωγής που θα σας εκπροσωπήσουν στη σουηδική Βουλή, περιφέρεια και τους δήμου”.

Ο Γιώργος Κοντορίνης

O Γιώργος Κοντορίνης, είναι υποψήφιος στις φετινές σουηδικές εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου, για τον Δήμο Σόλνας και την Περιφέρεια Στοκχόλμης, με το σοσιαλδημοκρατικό εργατικό κόμμα. Είναι τ.Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών, της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη. Διετέλεσε Πρόεδρος κατά την περίοδο 2008 έως και το 2018.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη είναι πατέρας δύο παιδιών, ο δε πατέρας του Αλκιβιάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ενώ η μητέρα του Ζωή Κλείτσα κατάγεται από το Βόλο του νομού Μαγνησίας.

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διαχείριση Οικονομικών και Ανθρωπίνων Πόρων. Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος στην Σόλνα της Σουηδίας από το 2002. Είναι Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων από το 2014 έως και σήμερα.

Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Αιρετών στη Στοκχόλμη και συμμετέχει σε δίκτυα και συνομοσπονδίες της διασποράς.  Ήταν διαμεσολαβητής στο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δήμων Σόλνας και Καλαμαριάς, που φέτος συμπληρώνει τα 25 του χρόνια. Διετέλεσε Πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασιακού σωματείου St. Jude Medical την περίοδο 1998-2000 και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Στοκχόλμης.

Εργάζεται ως στέλεχος στην Ομοσπονδία Εργαζομένων για το Μέταλλο και την Βιομηχανία της Σουηδίας. Διετέλεσε  Πρόεδρος της Σουηδικής Συνομοσπονδίας Πολιτικής Προστασίας καθώς και του Ερυθρού Σταυρού στην Σόλνα. Έχει τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του, στα κοινά, με το Χρυσό Μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας και με το Αργυρό Μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού.

 

Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε όλους όσους έχουν το δικαίωμα ψήφου και βρίσκονται στην Ελλάδα ότι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Πρεσβεία της Αθήνας και τα προξενεία της Θες/κης, Ρόδου, Ηρακλείου, Χανίων και Κέρκυρας έως και τις 06.09.2022.