ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά, να κάνεις ληστεία και πάνω που προσπαθείς να ξεφύγεις με τα κλοπιμαία να παθαίνεις …εγκεφαλικό και να σωριάζεσαι στην άσφαλτο, αυτό κι αν είναι το άκρον άωτον της γκαντεμιάς! Πριν αποφασίσει τη ληστεία δεν έκανε ένα ιατρικό τσεκ άπ ο …χριστιανός;

Τέτοια ατυχία ούτε ο Τσίπρας! Που την ώρα που εξαπέλυε από το βήμα της Βουλής μύδρους κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, του έριχνε κεραυνό ο πρώην κολλητός του, ο Λαφαζάνης, ότι όταν ήταν πρωθυπουργός είχε διατάξει την παρακολούθηση του τηλεφώνου του! «Όμορφος κόσμος (η πολιτική) ηθικός αγγελικά πλασμένος»! Α ρε Σολωμέ, έχεις γράψει ιστορία. Εσύ στη στεριά.  Και στη …θάλασσα ο συνονόματός σου!!!

Ιστορία, τη δική του, προσπαθεί να γράψει και ο Ερντογάν και τα έχει κάνει κι αυτός θάλασσα! Μα καλά, πριν αποφασίσει να γίνει  ιστορικός …συγγραφέας δεν άνοιγε κανένα βιβλίο, καμιά εγκυκλοπαίδεια να δει τι έγινε στη Σμύρνη; Δεν τα έμαθε στο σχολείο, γιατί, εδώ που τα λέμε, ποιο τούρκικο σχολείο θα δίδασκε σωστά τα ιστορικά γεγονότα; Κι έτσι, αντί για ιστορία, ο Ταγίπ γράφει ιστοριούλες για μικρά παιδιά! Να τις ακούνε και να φωνάζουν:

«Οχι δεν γίνεται,

η φωτιά δεν σβήνεται»…

Όχι, αυτό δεν το έγραψε ο Σολωμός. Το έγραψε ο …Φίλιππος Νικολάου! Άλλος προφητικός στιχουργός και τραγουδιστής αυτός. Τι έγραψε ο άνθρωπος:

«Στο αποκλείω αγάπη μου
στο υπογράφω σε χαρτί
εμείς οι δυο κι αν μαλώνουμε
πάντα θα είμαστε μαζί».

Καλά τον Ερντογάν με τον Μητσοτάκη είχε στο μυαλό του όταν έγραφε τους στίχους; Λέω εγώ τώρα…

Αμ το άλλο, το μάθατε; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τρέλανε την …Ιταλία! Που μετά την ήττα από την Ελλάδα, πλέον αυτό-τρολάρεται! Δεν το πιστεύετε; Η FIBA, βλέποντας το τρομερό κάρφωμα του Γιάννη κόντρα σε όλη την άμυνα των “ατζούρι” ανέβασε στο twitter το βίντεάκι από διαφορετικές οπτικές γωνίες! Και ο επίσημος λογαριασμός της ιταλικής Ομοσπονδίας απάντησε χιουμοριστικά στα σχόλια, γράφοντας: “Σας παρακαλώ κατεβάστε το”!

Κατεβάστε το ρε παιδιά! Γιατί όταν θα σηκώσουμε την κούπα, τι θα βάλετε; Γιατί θα τη σηκώσουμε!  Οπωσδήποτε! Ρωτήστε και τον άλλον δικό μας, τον ομογενή μας, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο οποίος πληγώνει με τα τρίποντά του τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο! Ο γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, το ξεκαθαρίζει: “Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, όταν σουτάρω. Το νιώθω και το κάνω»…

Αμ εμείς να δεις εμπιστοσύνη που σου έχουμε, Τάιλερ. Μαζί με τον Γιάννη και τα άλλα παιδιά γράφετε πραγματική ιστορία στο Μιλάνο και όχι παραποιημένα και ανακατασκευασμένα δήθεν ιστορικά «γεγονότα» σαν τον Ερντογάν!.. Αν δεν με πιστεύει ας ρωτήσει την εθνική τους ομάδα μπάσκετ… πρόσφατη είναι η ήττα τους από την Ελλάδα… Ούτε στο μπάσκετ δεν μπορούν να μας κερδίσουν! Σιγά που θα μας έπαιρναν το «Ακρόπολις»! Αυτό κι αν θα ήταν το άκρον άωτον της γκαντεμιάς!