Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Καλύμνου, δωρεά του ομογενή Γιάννη Χαλίκου

Η πύλη της Χαλίκειου πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου.

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2022 τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Καλύμνου, «Χαλίκειο», που στέγασε και τον νέο αξονικό τομογράφο.

Η πτέρυγα αποτελεί δωρεά του καλυμνιακής καταγωγής ομογενή, ευεργέτη του νησιού, Γιάννη Χαλίκου, που δραστηριοποιείται στο Ντάργουιν της Αυστραλίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρόντων  του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου  της Ι. Μητροπόλεως Λέρου – Καλύμνου-  Αστυπαλαίας, π. Αμφιλόχιου, του  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση,   του Κοσμήτορα της Βουλής, βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη, των βουλευτών Μάνου Κόνσολα και Γιάννη Παππά, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη, του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού, του προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνη Γιαννικουρή του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου,  Νικόλαου Φανιού, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και κατοίκων του νησιού.  Παρών ήταν και ο δωρητής Γιάννης Χαλίκος με την οικογένειά του.

Πηγή:rodiaki.gr