Στο Λονδίνο το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ—Ήδη σχηματίζονται ουρές

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στο Λονδίνο στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενο από την κόρη της. Η πτήση της RAF Globemaster C-17 θα προσγειωθεί στο RAF Northolt από όπου το φέρετρο θα μεταφερθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα φύγει από το Εδιμβούργο σήμερα το πρωί και θα πετάξει στο Μπέλφαστ με την σύζυγό του, Καμίλα. Θα παρακολουθήσει μια έκθεση για τη σύνδεση της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Κάστρο Χίλσμπορο πριν από μια δεξίωση με τον υπουργό Εξωτερικών για τη Βόρεια Ιρλανδία, Κρις Χίτον-Χάρις, και πολιτικούς ηγέτες. Θα λάβει επίσης τα επίσημα συλλυπητήρια του λαού της Βόρειας Ιρλανδίας από τον δήμαρχο της πόλης του Σιν Φέιν, Άλεξ Μάσκι.

Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να κάνει ουρές για να αποτίσει τα σέβη τους στη βασίλισσα όταν το φέρετρό της μεταφέρεται στο Westminster Hall την Τετάρτη. Η αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση καθώς χιλιάδες πολίτες θα κατακλύσουν το Λονδίνο.

Αναμένεται άνευ προηγουμένου ταξιδιωτική ζήτηση στο Λονδίνο

Πρωτοφανής ζήτηση για ταξίδια αναμένεται στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, ιδιαίτερα από την Τετάρτη, όταν το κοινό θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να δει το φέρετρο της βασίλισσας.

Οι πάροχοι μεταφορών λένε ότι ο προγραμματισμός των ταξιδιών θα είναι απαραίτητος καθώς ορισμένες περιοχές θα είναι εξαιρετικά πολυσύχναστες.

Έχουν βγει οδηγίες οι πολίτες να αποφεύγουν τον σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου Green Park κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αν είναι δυνατόν, και να χρησιμοποιούν άλλους όπως το Victoria, το Piccadilly Circus και το St James’s Park.

Ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων θα εκτραπούν λόγω του κλεισίματος των δρόμων και οι άνθρωποι καλούνται επίσης να περπατήσουν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

enikos.gr