Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Χατ-τρικ Αϊτόρ και… Αθανασίου

Χατ τρικ από τον Αϊτόρ, που εκμεταλλεύτηκε την απειρία του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Αθανασίου, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 22’, μετά τον τραυματισμό του Σούλη.

Ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του, με δύο εκτελέσεις φάουλ, και τον Πέρεθ να κάνει ένα αλάνθαστο παιχνίδι έφτασε στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 και το πέντε στα πέντε όντας μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα πάει στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ με άλλο αέρα.

Ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του και μάλιστα με δύο εκτελέσεις φάουλ (σ.σ. σκόραρε για πρώτη φορά με απευθείας φάουλ), και τον Πέρεθ να κάνει ένα αλάνθαστο παιχνίδι καθώς τα λάθη του Ισπανού μέσου ήταν ελάχιστα στη διάρκεια της αναμέτρησης έφτασε στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0.

Οι πράσινοι έκαναν έτσι το πέντε στα πέντε και είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ενώ θα πάνε στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος με άλλο αέρα και φυσικά την ψυχολογία στα ύψη.

Το τριφύλλι κόντρα στη συμπαγή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε πολλές τελικές αλλά βρήκε τα δύο πρώτα γκολ που άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα από στατικές φάσεις ενώ πέτυχε ένα ακόμη υπέροχο τέρμα με τον Ισπανό. Σε αντίθεση οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα τον Μπρινιόλι.

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Λάτιν πάρτι στη Λεωφόρο με χατ-τρικ του Αϊτόρ και πέντε στα πέντε

Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Αϊτόρ ο οποίος πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του και μάλιστα με το τέλος του αγώνα πήρε τη μπάλα σπίτι του ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τον Πέρεθ και τον Τσέριν ενώ και ο Μπερνάρ που αγωνίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο είχε κάποιες εξαιρετικές στιγμές.

Μόνο ο Παναθηναϊκός απειλούσε

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 10′ μετά από σέντρα-σουτ του Γκάνεα από τα αριστερά με τη μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δύο δοκαριών του ΠΑΣ Γιάννινα. Πέντε λεπτά αργότερα οι Αϊτόρ και Σπόραρ συνεργάστηκαν υπέροχα με τον Σλοβένο να κάνει και την ντρίπλα, να αποφεύγει τον αντίπαλο του και επιχείρησε το σουτ με τον Σούλη να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

Πριν τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα το τριφύλλι απείλησε ξανά όταν ο Κουρμπέλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή με κεφαλιά πάσα έδωσε στον Αϊτόρ που έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας.

Στο 22′ ο Σούλης βγήκε για να ανακόψει μια μπαλιά προς τον Σπόραρ με τους δύο παίκτες να τραυματίζονται και υπήρξε αναγκαστική αλλαγή του γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από πεντάλεπτη διακοπή και αλλαγή του Σλοβένου φορ μετά από δέκα λεπτά καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο τραυματισμός αυτός έριξε το ρυθμό του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 44′ όμως κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα όταν κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής και ο Αϊτόρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ με το αριστερό νίκησε τον Αθανασίου για να δώσει προβάδισμα στο τριφύλλι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Μπερνάρ αντί του Κουρμπέλη με τον Τσέριν να γυρνάει στα χαφ ενώ ο Στάικος συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Οι δύο προπονητές είχαν διαφορετικό στόχο στο παιχνίδι. Ο μεν Σέρβος ήθελε ένα ακόμη γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη και ο δε Έλληνας να μην δεχτεί η ομάδα του δεύτερο γκολ για να ρισκάρει μετά το 60′.

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο και μετά από λάθος του νεαρού Αθανασίου. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχής, ο Αϊτόρ έστησε ξανά τη μπάλα, εκτέλεσε με το αριστερό ο νεαρός γκολκίπερ έδειξε να ελέγχει την πορεία της μπάλας αλλά αυτή έφυγε μέσα από τα χέρια του για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Οι γηπεδούχοι από τη στιγμή που πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο γήπεδο έκαναν ότι ήθελαν ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει και να γίνει απειλητικός προς την εστία του Μπρινιόλι.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρήκε και τρίτο γκολ και πάλι με τον Αϊτόρ ο οποίος αυτή τη φορά έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έκανε κάθετη κίνηση από το κέντρο, πέρασε τον Εραμούσπε και πλάσαρε τον Αθανασίου για να πετύχει το 3-0 για το τριφύλλι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια (81′ Σένκεφελντ), Γκάνεα (73′ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Μπερνάρ), Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος (73′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (37′ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης (27′ λ. τρ, Αθανασίου), Ποζνάσκι, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Σόρια, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας (64′ Σταματελόπουλος), Ροσέρο (74′ Λιάσος), Παμλίδης (64′ Μορέϊρα).

sport24.gr