Ο Κρις Πάππας: “Εμπρηστική και υποκριτική η ομιλία” Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο ομογενής βουλευτής Κρις Πάππας. Φωτογραφία: AP Photo/Charles Krupa, Pool, Αρχείο

 

Αμεση ήταν η αντίδραση του ομογενούς Δημοκρατικού Βουλευτή Κρις Πάππας (Chris Pappas), στο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα εναντίον των προσφύγων, κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στην δήλωση που διένειμε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Κρις Πάππας καταδίκασε την ρητορική Ερντογάν, κάνοντας λόγο για μια “εμπρηστική και υποκριτική ομιλία” από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

“Καταδικάζω σθεναρά τις εμπρηστικές και κατάφωρα υποκριτικές τοποθετήσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  Η ομιλία του Ερντογάν ήταν γεμάτη από ανειλικρινείς ισχυρισμούς και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδος.  Κάλεσε τον κόσμο να σεβαστεί την κυριαρχία και ανεξαρτησία των εθνών, παρότι συνεχίζει την κατοχή του βορείου τμήματος της Δημοκρατίας της Κύπρου σε παραβίαση των αμέτρητων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρότι παραβιάζει συνεχώς την ελληνική κυριαρχία με υπερπτήσεις και αμφισβητώντας την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο.  Και ψευδώς ανέφερε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας καθοδηγείται από την επιδίωξη ειρήνης και επίλυσης συγκρούσεων μέσω διαλόγου, ενώ ο ίδιος και οι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει ολοένα και πιο πολεμική ρητορική για να απειλήσουν με πόλεμο κατά της Ελλάδας”, ανέφερε ο Κρις Πάππας.

Στην συνέχεια, ο ομογενής βουλευτής κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως, παρότι προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ένας ισχυρός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, εξακολουθεί να κατέχει Ρωσικούς πυραύλους S-400 “αψηφώντας την αλληλεγγύη της δυτικής συμμαχίας εν μέσω της παράνομης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, αλλά και στο γεγονός των απειλών για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Καταλήγοντας, ο κ. Παππας ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος θα εξακολουθήσει να ενεργεί για την αποτροπή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία αλλά και μεριμνώντας προκειμένου ο Ερντογάν να τίθεται υπόλογος των πράξεών του.

Και άλλοι Ομογενείς

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ζήτημα χρόνου είναι η δημόσια τοποθέτηση και άλλων ομογενών πολιτικών των ΗΠΑ στις απαράδεκτες κατηγορίες του Ερντογάν κατά της Ελλάδος.

 

Με στοιχεία και από ekirikas.com