Σάββας Αναστασιάδης: Ζήσαμε κι εμείς τον λαϊκισμό το 2015

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης  μίλησε στον FLASH Radio 99.4 και στον Γιάννη Μαγκριώτη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ιταλικές εκλογές, τον αντίκτυπό τους στην ελληνική πολιτική σκηνή και  τις προοπτικές για την εθνική οικονομία και τη Θεσσαλονίκη.

Για τις ιταλικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Μία θαυμάστρια του Μουσολίνι κατάφερε να αποδαιμονοποιήσει την εικόνα της και να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Η Ιταλία, τρίτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη με ισχυρή αριστερά, ζει σκληρή οικονομική κρίση και μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Το φαινόμενο της Ιταλίας η Ευρώπη το αντιμετωπίζει με προβληματισμό σε  σχέση με την ενιαία γραμμή για όλα τα μεγάλα θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αντιμετώπιση της μεγάλης ακρίβειας και της ακριβής ενέργειας, ενώ προβληματίζει και το υψηλό ποσοστό της αποχής».

Για τον αντίκτυπο του αποτελέσματος των ιταλικών εκλογών στην ελληνική πολιτική σκηνή:

«Αυτό το ζήσαμε και στη χώρα μας το 2015 με τον αριστερό λαϊκισμό. Τις μεγάλες, ψεύτικες υποσχέσεις. Από το 2019 υπήρξε συνετή διακυβέρνηση παρά τις δυσκολίες. Η κοινωνία νιώθει πιο ασφαλής, πιστεύει ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τα θέματα με ρεαλισμό και όχι με λαϊκισμό και τόνους υψηλούς. Πιστεύω ότι και η διακυβέρνηση του ‘15, την οποία δεν ξεχνά ο κόσμος, αλλά και η διακυβέρνηση της τελευταίας τριετίας είναι τα στοιχεία που αποτρέπουν τους Έλληνες από τον λαϊκισμό και τα άκρα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία σταθερή κυβέρνηση, να μπορεί να παίρνει εύκολα και άμεσα αποφάσεις».

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας:

«Η στήριξη των νοικοκυριών, επαγγελματιών, αγροτών θα συνεχιστεί. Έχουμε τρεις στόχους: προσιτές τιμές ενέργειας, να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για να υπάρχει επάρκεια ενέργειας και παράλληλα να γίνει προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα παρά τα προβλήματα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο τουρισμός πήγε πάρα πολύ καλά και επιπλέον έρχονται ξένες επενδύσεις. Κι αυτό γιατί η χώρα είναι αξιόπιστη, έχουν προχωρήσει μεταρρυθμίσεις. Παρότι η χώρα μας είναι από τις πιο ευάλωτες οικονομίες στην Ευρώπη έχει δείξει σημεία ανθεκτικότητας και αυτή τη δύσκολη περίοδο υπάρχει ανάπτυξη».

Για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης:

«Πολλές  μεγάλες πολυεθνικές επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για να επενδύσουν το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται καθ οδόν και άλλες.  Δημόσιες επενδύσεις γίνονται στην πόλη, μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, χρειάζεται όμως να διοχετευτούν περισσότερα χρήματα στην περιφέρεια και τη Θεσσαλονίκη».