Πανεπιστημιούπολη: Ένας τραυματίας από τους πυροβολισμούς – Εννέα συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ 35χρονη ανθυπαστυνόμος κατά την επιχείρηση δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από τον άνδρα και πυροβόλησε.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή του Ζωγράφου κοντά στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας για ναρκωτικά στις παλιές φοιτητικές εστίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα.

Ένας άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας, διακομίζεται τραυματίας από πυροβολισμό στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταύρος ενώ στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης επικρατεί αναστάτωση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ 35χρονη ανθυπαστυνόμος κατά την επιχείρηση δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από τον άνδρα που βρισκόταν στην εστία και απάντησε με πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον στα πόδια προκειμένου να τον ακινητοποιήσει.

Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στο χώρο ενώ έχουν προσαχθεί και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Φοιτητές ζήτησαν βοήθεια καθώς στην Εστία δρούσε συμμορία που κυκλοφορούσε με όπλα

Η σημερινή μεγάλη επέμβαση των αστυνομικών αρχών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και την φοιτητική της εστία σχεδιαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ο χώρος της αποτελούσε ορμητήριο εγκληματικών ομάδων που (όπως λένε οι πληροφορίες από το εσωτερικό του) έκαναν εμπόριο ναρκωτικών, κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό της με όπλα και εκφόβιζαν τους φοιτητές και φοιτήτριες που έμεναν σ αυτήν.

Η κατάσταση αυτή, που αφέθηκε επί χρόνια να ριζώσει υπό το κράτος φόβων για επεισόδια μέσα στο πανεπιστημιακό campus, εξελίχθηκε τελικά σε πολύ μεγαλύτερη απειλή από αυτά και οδήγησε στο να φτάσουν νέοι και νέες πρόσφατα στο γραφείο των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος ζητώντας βοήθεια.

Στην φοιτητική εστία που εδρεύει στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μένουν σήμερα λίγοι φοιτητές και φοιτήτριες του ίδιου Ιδρύματος, με περισσότερα τα παιδιά που προέρχονται από άλλα ανώτατα Ιδρύματα όπως το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το ίδιο το ΕΜΠ έχει και δεύτερη δική του εστία που εδρεύει στην οδό Κοκκινοπούλου όπου και μένουν οι περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες του.

Οι αστυνομικές αρχές μπήκαν τελικά σήμερα στην φοιτητική εστία του ΕΜΠ στην περιοχή Ζωγράφου παρουσία Εισαγγελέα, μετά από αίτημα της διοίκησης του Ιδρύματος. Η διεξαγωγή των ερευνών στα δωμάτια ύποπτων για εγκληματικές δραστηριότητες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το ΕΜΠ, στους δυο τελευταίες ορόφους της εστίας, είχαν κάνει κατάληψη για μεγάλο χρονικό διάστημα ομάδες 20-30 ατόμων, τα οποία όπως κατήγγειλαν φοιτητές και φοιτήτριες του Ιδρύματος κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του με όπλα, τους απειλούσαν, ενώ συχνά γίνονταν και ληστείες στα δωμάτια τους. Όπως λένε νέοι που μιλούν επί του θέματος ανώνυμα «η κατάσταση ήταν αφόρητη εδώ και καιρό».

Ζήτησε βοήθεια

Τελικά η διοίκηση του Ιδρύματος ζήτησε σήμερα άμεσα την βοήθεια των αρχών, τις ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στο χώρο το τελευταίο χρονικό διάστημα και η επέμβαση τους στην περιοχή επισπεύσθηκε.

Η εστία αυτή άλλωστε βρίσκεται υπό ανακαίνιση (μετά από χρόνιο αίτημα) και πρόκειται μέχρι το τέλος του χρόνου και εφόσον οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν, να κλείσει. Ήδη οι αρχές του Ιδρύματος και το αρμόδιο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βιου Μάθησης που διαχειρίζεται τις φοιτητικές εστίες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης εργολάβου, ενώ η εστία αυτή έχει σταματήσει και να δέχεται νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Όσοι μένουν ήδη εκεί δε, θα μετακινηθούν αλλού σε συνεργασίες πάντα με  τους υπεύθυνους για την διαχείριση των εστιών.

Σήμερα ωστόσο, ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΜΠ αναστατώθηκε καθώς κατά την επέμβαση των αρχών στην εστία υπήρξαν και πυροβολισμοί. Συγκεκριμένα, 35χρονη ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε εναντίον ατόμου που της επιτέθηκε ενώ αποχωρούσε από την περιοχή και τον τραυμάτισε. Σε βάρος του ίδιου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά, ενώ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Πηγή: skai.gr/in.gr