ΑΣΕΠ: Χιλιάδες νέες προσλήψεις στην Υγεία – Όλα τα προαπαιτούμενα – Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι είναι ότι τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφουν στην αίτηση συμμετοχής του στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, δηλαδή έως και τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον 7Κ/2022 διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 3.720 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, αφορά την πρόσληψη 3.720 μόνιμων νοσηλευτών στα νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς και την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τριών ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι ειδικότητες που ζητούνται στον διαγωνισμό αφορούν αποκλειστικά προσωπικό των κλάδων: ΠΕ / ΤΕ / ΔΕ Νοσηλευτικής καθώς και ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής.

Τα σημεία-κλειδιά

Η ειδική εμπειρία

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι που υπηρέτησαν στην πανδημία ως ειδικό επικουρικό προσωπικό μπορούν να λάβουν αυξημένη μοριοδότηση μέσω της ειδικής εμπειρίας που προβλέπεται στην οικεία προκήρυξη. Προσοχή: Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αιτηθούν την βεβαίωση της ειδικής εμπειρίας από τον φορέα όπου έχει πραγματοποιηθεί η αρχική τους τοποθέτηση. Οι βεβαιώσεις κρίνονται χρήσιμες για την ορθή συμπλήρωση της ειδικής εμπειρίας κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής Αίτησης-Υπεύθυνης δήλωσης και θα υποβληθούν όμως στο ΑΣΕΠ κατά το δεύτερο στάδιο, υποβολής δικαιολογητικών.

Τα πρόσθετα προσόντα

Για όλες τις θέσεις απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. Τέτοια προσόντα αποτελούν για παράδειγμα η άδεια άσκησης επαγγέλματος ή η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. (Δείτε εδώ πώς θα λάβετε την πιο εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών από το GoLearn)

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν εδώ οι υποψήφιοι είναι ότι τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφουν στην αίτηση συμμετοχής του στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, δηλαδή έως και τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου.

Η ηλεκτρονική αίτηση 

Στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (ηλεκτρονική) πρέπει να αναγράφονται με προσοχή και σωστά οι κωδικοί των θέσεων, των τίτλων σπουδών, των πρόσθετων προσόντων και της εντοπιότητας, δεδομένου ότι η επεξεργασία της αίτησης γίνεται μηχανογραφικά. Να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ δεν αναγνωρίζει λάθη, ούτε και μετά από ένσταση, για τα οποία υπαίτιοι είναι οι υποψήφιοι. Λάθη λοιπόν στην αίτηση μπορεί να κοστίσουν μόρια ή ακόμα και την πρόσληψη σε κάποιους υποψηφίους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προκήρυξη μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο site του ΑΣΕΠ από σήμερα έως και τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων της προκήρυξης, πρέπει:

-Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ
-Να προμηθευτούν και να αναγράψουν στην αίτηση συμμετοχής παράβολο 3 ευρώ, το οποίο προμηθεύοντα μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο). Προσοχή: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναγράψουν τον κωδικό του ηλεκτρονικού παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλουν το αντίτιμο του μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

Να σημειωθεί ότι για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει να κάνετε μητρώο στον ΑΣΕΠ ή να το επικαιροποιήσετε, διαδικασία που είναι σχετικώς χρονοβόρα.

Πηγή:newpost.gr