Οδοιπορικό στα ελληνικά φεστιβάλ των κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας (Φωτογραφίες)

Τα ετήσια ελληνικά φεστιβάλ επανήλθαν και πάλι σε αρκετές κοινότητες της Νέας Αγγλίας έπειτα από δύο και πλέον έτη αναγκαστικής απουσίας λόγω της επικινδυνότητας της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί.

Τα φεστιβάλ τα οποία αποτελούν πλέον καθιερωμένο θεσμό στις κοινότητες στοχεύουν βασικώς και κυρίως σε τρεις σκοπούς: Στη δραστηριοποίηση των μελών των κοινοτήτων και την από κοινού τους συνεργασία. Στην προβολή της κοινότητας και της ελληνικής κουζίνας στην πόλη και πολιτεία που υπάρχει η κοινότητα και τρίτον στην οικονομική ενίσχυση της κοινότητας.

Πολλές κοινότητες δεν μπορεί να ανταπεξέλθουν στα ετήσια λειτουργικά τους έξοδα χωρίς το εισόδημα από το φεστιβάλ. Φέτος ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επισκέφθηκε πλείστα όσα ελληνικά φεστιβάλ κοινοτήτων, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους ιερείς και τους διοργανωτές, γευμάτισε μαζί τους και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο των κοινοτήτων.

Το φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Γούστερ Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Επίσης, σε πολλά φεστιβάλ πήγε μαζί του και ο καινούργιος γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, στην προσπάθειά του να έλθει σε επικοινωνία με ομογενείς και να γνωρίσει τις κοινότητες φέροντας τον χαιρετισμό και την παρουσία της Ελλάδας.

Το φεστιβάλ της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή της Βοστώνης επισκέφθηκε και ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος της Βοστώνης Σίαν Ο’Μάλι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο με τον οποίον συνδέεται με μακρόχρονη φιλία και γνωριμία και γευμάτισαν μαζί στην κοινοτική αίθουσα. Σημειώνεται ότι ο Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδος Βοστώνης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Ναό του Αγίου Ιωάννη Βοστώνης.

Από το φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Σπρίνγκφιλντ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
Από το φεστιβάλ της κοινότητας του Ευαγγελισμού του Μπρόκτον.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
Από το φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
Φεστιβάλ κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος συνομιλεί με τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο και τη σύζυγό του Μαρία. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Πηγή:ekirikas.com/Του Θεοδώρου Καλμούκου