«Γίνεται χαμός» – Έλληνες περιγράφουν τον εφιάλτη από το «χτύπημα» του τυφώνα Ίαν

Μια Ελληνίδα κάτοικος της πόλης Τάμπα κατέγραψε καρέ καρέ το πέρασμα του τυφώνα από την περιοχή

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια της επέλασης του τυφώνα Ίαν περιέγραψαν στον ΣΚΑΪ Έλληνες που ζουν στην περιοχή της Φλόριντα.

Η Εύα Τοπαλίδη  κάτοικος Τάμπα κατέγραψε καρέ καρέ το πέρασμα του τυφώνα από την περιοχή.

Πριν το καταστροφικό ακόμη το καταστροφικό χτύπημα του τυφώνα, η περιοχή που έμεναν οι γονείς της εκκενώθηκε και πήγαν στο σπίτι της για να είναι ασφαλείς . Λίγο αργότερα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και στην Τάμπα. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ νωρίτερα προσπάθησε όπως όλοι να λάβει ό,τι μέτρα μπορούσε:

«Ετοιμαστήκαμε όλοι  – πήγαμε σούπερ – πήραμε ό,τι μπορούσαμε φαρμακεία- φάρμακα για τους παππούδες, να πάρουμε τα χαπάκια και ό,τι χρειαστεί ο καθένας να είμαστε προετοιμασμένοι , γιατί λένε ότι σε λίγο θα χάσουμε και ρεύμα. Δεν ξέρουμε για το νερό, οπότε γεμίσαμε μπανιέρες για να έχουμε νερό για την τουαλέτα αν χρειαστεί».

Οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις – οι πιο τυχεροί μπόρεσαν να προμηθευτούν σακιά με άμμο και να φτιάξουν φράγματα στις εισόδους των σπιτιών. «Εμείς δεν προλάβαμε δυστυχώς και οι ουρές για να γεμίσεις τα τσουβάλια με άμμο ήταν ξέχασέ το. Περιμένες 3-4 ώρες, λίγο δύσκολο», είπε η ίδια.

«Εδώ παίρνετε μία γεύση από το τι σημαίνει hurricane ή αλλιώς τυφώνας. 12 η ώρα το βράδυ και γίνεται χαμός. Tις προηγούμενες 2 νύχτες ήταν τραγικά τα πράγματα.  Η θάλασσα είχε μπει από τη βόρεια μεριά του νησιού σε σπίτια », λέει ενώ βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο του στους δρόμους του Μαϊάμι ο δημοσιογράφος Φίλιππος Κελάρης.

Και εκεί όμως οι κάτοικοι ήταν προετοιμασμένοι για τα χειρότερα: «Είχαμε πάει σούπερ μάρκετ – πρέπει να προετοιμαστείς – είχαμε πάρει τις μπαταρίες μας σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα – έχουμε και γεννήτριες».

Σημειώνεται πως τα έως τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό στην ευρύτερη περιοχή της Φλόριντα.

Πηγή: skai.gr