Όρθια στη Νίκαια η Λαμία! 1-1

Όρθια στη Νίκαια η Λαμία, νίκη αγνοείται για τον Ιωνικό. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν καλύτερη, έφτιαξε αρκετές φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σεμπά ,αλλά ο εξαιρετικός Σαράνοφ και η καλή ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να μείνει στο 1-1.

Δεν έχει νίκη ακόμη ο Ιωνικός στο πρωτάθλημα που έφτασε τους 2 βαθμούς, ενώ η Λαμία πήγε στους 7.

Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός. Στο τέρμα ο Χουτεσιώτης και οι Μυγας, Ρομαό, Αντουνες και Βαλεριάνος στην άμυνα. Κάνιας και Φαντιγκά στα χαφ, μπροστά τους ο Άοσμαν, με τους Ελευθεριάδη, Λοβέρα στα άκρα και τον Μάντζη στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και από τον Τζανλούκα Φέστα για τη Λαμία. Σαράνοφ στην εστία και Σιμόν, Αντετζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ στην άμυνα. Σλίβκα με Τζανδάρη στο κέντρο, με τους Τσιλουλη, Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι στη μεσοεπιθετικη τριάδα. Μοναδικος προωθημένος ο Μποάκι.

Το ματς
Ο Ιωνικός στα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας και άρχιζε να απειλεί, ωστόσο η Λαμία σε μια αντεπίθεση βρήκε το γκολ. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Ντε Βινσέντι με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν και είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά μετά το εικοσάλεπτο άρχισαν να οπισθοχωρούν.

Στο 22’ ήρθε η πρώτη πολυ καλή στιγμή για τον Ιωνικό, όταν μετά από κεφαλιά του Ελευθεριάδη, ο Μάντζης δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή εξ επαφής με τον Σαράνοφ να το βγάζει με τα πόδια!

Το ματς στην συνέχεια κυλούσε αρκετά ισορροπημένα, με τις δυο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, αλλά δεν μπορούσαν να τις μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ. Μέχρι το σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τη Λαμία να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (0-1).

Ο Ιωνικός μπήκε με φόρα στο δεύτερο μέρος και έφερε το ματς στα ίσα στο 47ο λεπτό. Ο Κάνιας έκανε ένα ωραίο σουτ, ο Μάντζης έβαλε το πόδι του, άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Σεμπά έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των Νικαιωτών και μάλιστα ο Βραζιλιάνος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ιωνικό. Στο 65’ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, όταν ο Μύγας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σεμπά παραλίγο να βάλει ένα πολύ όμορφο γκολ, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Σαράνοφ. Στην συνέχεια του αγώνα και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με το 1-1 να παραμένει και τις δυο ομάδες να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.