Πήρε το ματς στο Αγρίνιο με μεγάλη ανατροπή τριών γκολ ο Βόλος!

Παναιτωλικός και Βόλος χάρισαν από το Αγρίνιο ένα από τα συναρπαστικότερα πρώτα ημίχρονα που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στη Super League, με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη με σπουδαία ανατροπή, αφού βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από το 16’! Άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο από το 44’ ο Καρέλης, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για κλωτσιά στον Εσκοβάλ, μετά από φάουλ που του έκανε ο κεντρικός αμυντικός του Βόλου. Ο Κούτσιας το νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 78’, μετά από μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, Στεργιάκη.

Έτσι, οι Θεσσαλοί πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί νίκη τους και ανέβηκαν (έστω και προσωρινά) στη δεύτερη θέση τη βαθμολογίας (-4 από Παναθηναϊκό), ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 10 βαθμούς, γνωρίζοντας την τρίτη φετινή του ήττα.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-3-3 κατέβασε την ομάδα του ο Γιάννης Αναστασίου, επιλέγοντας τον Στεργιάκη για να κάνει το ντεμπούτο του, αντί του απόντα Ανέστη. Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους και Χουχούμης αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα, ενώ οι Φλόρες, Μάρτεσον και Κολοβός ξεκίνησαν στον άξονα. Ο Σενγκέλια άρχισε το ματς ως δεξιός εξτρέμ για τους Αγρινιώτες, ο Νταγκό αριστερός και ο Καρέλης στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός αποστολή έμεινε και ο Χατζηθεοδωρίδης.

Από την άλλη, ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε το 4-2-3-1, με Κλέιμαν, Ουές, Εσκοβάλ, Σιέλη και Λούνα στην άμυνα. Οι Μπαριέντος και Τσοκάνης ξεκίνησαν στον άξονα, ο Φερνάντες δεξιά, ο Μεθκίδα αριστερά και Ντέλετιτς πίσω από τον Οζέγκοβιτς. Απόντας για τον Βόλο ο Άλχο.

Το ματς:

Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα με το «καλησπέρα» της αναμέτρησης, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση, βαθιά μπαλιά του Κολοβού και λάθος έξοδο του Κλέιμαν, ο Σενγκέλια τον «κρέμασε» από μακριά, ανοίγοντας το σκορ! Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει και πίεζε για την ισοφάριση, με τον Οζέγκοβιτς να πιάνει ωραίο γυριστό από κοντά, αλλά να αστοχεί στο 10’. Ο Παναιτωλικός ήταν επικίνδυνος σε κάθε αντεπίθεσή του και στο 16’ διπλασίασε το προβάδισμά του, με τον Κολοβό να κάνει μία ακόμα όμορφη κάθετη πάσα και το σουτ του Νταγκό να καταλήγει στα δίχτυα, μετά από κόντρα στον Εσκοβάλ
Στη συνέχεια ο Βόλος κυκλοφορούσε την μπάλα στο μισό των γηπεδούχων, με τον Στεργιάκη να αποκρούει εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Οζέγκοβιτς στο 20’. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σενγκέλια βρήκε χώρο, αλλά σούταρε πάνω στον Κλέιμαν, ενώ στο 27’ ο Βόλος κατάφερε να μειώσει σε 2-1, με τον Τσοκάνη να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να σκοράρει με άπιαστο σουτ!

Στο 32’ ο Πάολο Φερνάντες σούταρε με δύναμη από πλεονεκτική θέση πάνω στον Στεργιάκη, ενώ στο 35’ ξανασούταρε μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού, πήρε την επαναφορά μετά την απόκρουση του Στεργιάκη και ο Τσοκάνης σκόραρε με κεφαλιά, βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές σε μία σεζόν, για πρώτη φορά στην καριέρα του! Απίθανη εξέλιξη στο ματς, με τον Μπαριέντος να σουτάρει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 39’ και τον Καρέλη να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 44’, έχοντας κλωτσήσει τον Εσκοβάλ μετά από φάουλ που του έκανε. Στο 45’+2’ η καλή εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες ήταν για λίγο άστοχη, με ένα τρελό πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 2-2.

Με παίκτη λιγότερο και σύστημα 4-4-1 ο Παναιτωλικός, αναγκάστηκε να περιμένει τους αντιπάλου του, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 53’, με τον Μπακάκη να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν από πλάγια θέση. Στο 58’ ο Σενγγέλια βρήκε με εκτέλεση φάουλ τον Κορνέλιους, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου αντέδρασε σωστά σε κοντινή κεφαλιά του Κορνέλιους.

Με τον ρυθμό να είναι αισθητά πιο αργός σε σύγκριση με το τρελό πρώτο ημίχρονο, τον Βόλο να έχει την πρωτοβουλία και τον Παναιτωλικό να αμύνεται σωστά, φτάσαμε στο 78′ για να έρθει ένα ατομικό λάθος του Στεργιάκη, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, δίνοντας την ευκαιρία στον Κούτσια (ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα) να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίπεδο Super League, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή για την ομάδα του.

Στο 87’ ο Μόρσεϊ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Εσκοβάλ, ενώ στο 90’+1’ ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού μπήκε ξανά με αξιώσεις στην περιοχή του Βόλου, αλλά κόπηκε από τον Λούνα. Έτσι, ο Βόλος πήρε μια σημαντικότατη νίκη, αφήνοντας τον Παναιτωλικό στην 6η θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Αναστασίου, 4-3-3): Στεργιάκης – Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιου, Χουχούμης – Φλόρες (46′ Μλάντεν), Μάρτεσον (83′ Ζοάο Πέδρο), Κολοβός (83′ Ντίας) – Σενγκέλια (72′ Ντουάρτε), Καρέλης, Νταγκό (66′ Μόρσεϊ).

Βόλος (Μπράτσος, 4-2-3-1): Κλέιμαν – Ουές (88′ Ματίγια), Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα – Μπαριέντος, Τσοκάνης – Φερνάντες, Μεθκίδα (61′ Κούτσιας), Ντέλετιτς (75′ Μπατόκιο)- Οζέγκοβιτς (88′ Τάχατος)