Ορκωμοσία Οπλιτών του Πολεμικού Ναυτικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης  «ΚΕ Πόρος»

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η Τελετή Ορκωμοσίας της  Γ΄ Εκπαιδευτικής  Σειράς  Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) 2022  του Πολεμικού Ναυτικού,  στο Κέντρο Εκπαίδευσης  «ΚΕ Πόρος», που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου , ήταν εντυπωσιακή, σε παλμό,  άψογη σε συντονισμό και επιτυχής σε οργάνωση.  Ήταν και  ανέλπιστα… κερδοφόρος για τους νεοσύλλεκτους  ναύτες καθώς  η ευσυνείδητη προπαίδευση  ανταμείφτηκε από τον Διοικητή του «ΚΕ Πόρου» Πλοίαρχο,  κ. Δημήτριο Μορελάτο,  με 10ήμερη άδεια!

Κόσμος πολύς, γονείς, συγγενείς και φίλοι των νεοσύλλεκτων δημιούργησαν ένθερμη ατμόσφαιρα γηπέδου μιας και στο παρακείμενο γήπεδο Πόρου έλαβε χώρα η Τελετή Ορκωμοσίας. Οι νεοσύλλεκτοι απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα  τόσο κατά την είσοδο στο γήπεδο όσο και σε κάθε εκτέλεση στρατιωτικού παραγγέλματος.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ακολούθησε η καθιερωμένη Παρέλαση των νεοσύλλεκτων καθώς και ασκήσεις ακριβείας από το ΑΚΑ (Άγημα Κινήσεων Ακριβείας). Η όλη τελετή έληξε με επίδειξη Κωπηλασίας στον θαλάσσιο χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης.

Το Παρόν έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης  Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ , ο οποίος όρκισε τους ναύτες,  ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης  Υποναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Καταράς, ο Διοικητής του ΚΕ Πόρος κ. Δημήτριος Μορελάτος, άλλοι επίσης ανώτεροι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και  ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης.

Παραθέτουμε φωτορεπορτάζ από την Τελετή Ορκωμοσίας. Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του ΚΕ ΠΟΡΟΣ.