H Ελληνοαυστραλέζα Vanessa Pappas πίσω από την επιτυχία του TikTok

Η Vanessa Pappas, Chief Operating Officer του TikTok,Graeme. Φώτο: ΑΑΡ via Sloan/Sipa USA

 

Λος Αντζελες.- Οταν τον Δεκέμβριο του 2021 το πρακτορείο Bloomberg παρουσίασε το αφιέρωμά του για τις 50 κορυφαίες προσωπικότητες και ιδέες που καθόρισαν το παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο κατά τη διάρκεια του έτους, στην πρώτη θέση ανέδειξε την Ελληνοαυστραλέζα Vanessa Pappas.

Η μόλις 41 ετών εκτελεστική διευθύντρια (Chief Operating Officer) του TikTok πιστώνεται ότι κατάφερε να αναδείξει το κινεζικό κοινωνικό δίκτυο σε κορυφαίο παίκτη της διεθνούς αγοράς των media.

Aπόφοιτη του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπαν, ξεκίνησε την καριέρα της στη Next New Networks, μια εταιρεία που βοηθά δημιουργούς βίντεο να βρουν κοινό για τις ταινίες τους.

Το 2011 η Next New Networks εξαγοράστηκε από τη YouTube, με την ίδια να αναλαμβάνει τον ίδιο χρόνο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος κοινού της YouTube και, αργότερα, διευθύντρια Δημιουργικού της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέταξε και ένα εγχειρίδιο 100 σελίδων για τους δημιουργούς περιεχομένου του YouTube, με σκοπό την ενίσχυση της απήχησης και της αλληλεπίδρασής τους με το κοινό τους.

Οσοι τη γνωρίζουν καλά κάνουν λόγο για ένα ήσυχο και στοχαστικό άτομο, με μουσική παιδεία και βαθύ υπόβαθρο, ενώ την περιγράφουν ως γεννημένη για τον κόσμο των social media και των πολυμέσων.

Η Vanessa Pappas , που πλέον ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της κινεζικής εταιρείας ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok.

Σήμερα θεωρείται ότι κατέχει μία από τις πιο αξιοζήλευτες θέσεις στον κόσμο, παρά τις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω του σκληρού ανταγωνισμού από το Instagram, το YouTube και το Snapchat.