Κρίσιμο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (OEK)

Γερμανία.- Το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία το επόμενο τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (OEK)

Το Συνέδριο διοργανώνεται τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας όπου λόγω της καραντίνας και των περιορισμών (απαγόρευση των δια ζώσης συνεδριάσεων και συνελεύσεων), οι συλλογικοί φορείς των Ελλήνων δυσκολεύτηκαν πολύ με τη λειτουργία τους.

Στο μεταξύ, νέα δεδομένα και νέες ανάγκες των Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία, έχουν αναπτυχθεί γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη σημασία στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων.

Σε σχόλιο του ο doryforos.org. επισημαίνει, μεταξύ άλλων ότι «η Ομοσπονδία οφείλει να απευθυνθεί  μέσω των Κοινοτήτων στον Ελληνισμό, να υπάρξει μεταξύ τους αλληλεπίδραση και αλληλοτροφοδότηση για να μπορέσει να γίνει ξανά, όπως και τις παλιές δεκαετίες, αναπόσπαστο μέρος του».

Προς τούτο προτείνει «…το  Συνέδριο να είναι ανοιχτό σ όλες τις Κοινότητες που επιθυμούν να συμμετέχουν σ’  αυτό, ως βασική παράμετρος για να θεωρηθεί πετυχημένο».

Και καταλήγει:» Μόνο έτσι θα ξαναγνωριστεί με τον Ελληνισμό, ο οποίος στο πέρασμα των χρόνων έχει αλλάξει τις προτεραιότητές του, τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του. Διαφορετικά, παρόλο που το απευχόμαστε, το επόμενο Συνέδριο θα είναι απλά μια πράξη «τέλους» για έναν θεσμό με μεγάλη ιστορία και προσφορά για δεκαετίες ολόκληρες».