Αρμένιοι, Έλληνες, Κούρδοι και Εβραίοι καλούν Τούρκο υποψήφιο Γερουσιαστή στις ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία

Από την διαμαρτυρία στην Πενσιλβάνια.

Τις φωνές τους ενώνουν Έλληνες κι Αρμένιοι, Κούρδοι και Εβραίοι προκειμένου να αναγκάσουν τουρκικής καταγωγής υποψήφιο για τη Γερουσία των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και να διαχωρίσει τη θέση του από τη διεθνή εκστρατεία άρνησης της Τουρκίας.

Μάλιστα συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του στην Πενσυλβάνια και βροντοφώναξαν «όχι» στους αρνητές των γενοκτονιών στις ΗΠΑ.

«Είμαστε εδώ γιατί ως Αμερικανοί πολίτες και απόγονοι επιζώντων της γενοκτονίας, αρνούμαστε να επιτρέψουμε σε έναν υποψήφιο να σύρει την αμερικανική Γερουσία πίσω στις μέρες της άρνησης», δήλωσε η Λορίγκ Μπαρονιάν, συμπρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Πενσυλβάνια.

(Πηγή: panorama.am/)

Όπως υπογράμμισε «η άρνηση είναι το τελευταίο στάδιο όλων των γενοκτονιών και επίσης, το πρώτο της επόμενης γενοκτονίας, γιατί επιτρέπει στους δράστες να ξεφύγουν. Έτσι επιτρέπει την επανάληψη κάτι που δυστυχώς είναι φανερό σήμερα στα όσα διαπράττονται σε βάρος της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία και τους Αρμένιους του Αρτσάχ», πρόσθεσε.

(Πηγή: panorama.am/)

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσαν η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή ΗΠΑ, η οργάνωση Eastern US, συνεργαζόμενες εργανώσεις από την Πενσυλβάνια, ο ραβίνος  Shmuley Boteach του World Values Network και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC).

Πηγή: https://www.pontosnews.gr/