Οι μαθητές του Λυκείου της Αστόριας συγκίνησαν την Ευγενία Μανωλίδου

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των Αρχαίων Ελληνικών της 12ης Τάξης

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην συνθέτρια, μαέστρο και τηλεπαρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου και οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Η επίσκεψη της κ. Μανωλίδου, που ως γνωστόν είναι και σύζυγός του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έλαβε χώρα το πρωί του Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου 2022 και παρέστησαν ο διευθυντής του Γραφείο Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και πρώην διευθυντής του Λυκείου, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο νέος ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος της κοινότητας Στέφανος Θωμάτος.

Η κ. Μανωλίδου αρχικά επισκέφθηκε την 5η και την 4η τάξη και οι μαθητές και οι μαθήτριες την εξέπληξαν με τις απαντήσεις σχετικά με την ζωή και το έργου του Αγίου Δημητρίου προστάτη της Θεσσαλονίκης, της κοινότητας και του σχολείου, καθώς επίσης και με τα τραγούδια τους.

Η κ. Μανωλίδου συνεχάρη τους μαθητές για τα ελληνικά τους και τους κάλεσε να είναι υπερήφανοι που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και το σχολείο.

Στην συνέχει συναντήθηκε με τους μαθητές της 12ης Τάξης που παρακολουθούν το πρόγραμμα των αρχαίων Ελληνικών και είχε μια εγκάρδια συνομιλία με την παλαίμαχη φιλολόγο Ρίτα Συντήλα, την υποδιευθύντρια – πρεσβυτέρα Δήμητρα Βασιλοπούλου – Καζούλη, την Χριστίνα Μακρίδου και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου που παρακολουθούν το πρόγραμμα των Αρχαίων Ελληνικών με την επωνυμία «CLASSICAL GREEK», το οποίο είναι πανεπιστημιακό πρόγραμμα το οποίο προσφέρουν το «The  University of  OHIO» σε συνεργασία με το «Classical Junior League». Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές συμμετέχουν στον παναμερικανικό διαγωνισμό που διοργανώνουν οι προαναφερόμενοι φορείς. Οι επιδόσεις των μαθητών του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στον φετινό διαγωνισμό ήταν θεαματικές.

 

anamniseis.net