ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0, Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε στην OPAP Arena με 1-0 του Ατρομήτου για την 8η αγωνιστική της Super League με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.  Έτσι η Ένωση παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Παναθηναϊκό ο οποίος αντιμετωπίζει αργότερα (19:30) τη Λαμία.

Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε σίγουρα πιο «διαβασμένος» σε σχέση με τον Ιωνικό που είχε υποταχθεί εύκολα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα της OPAP Arena. Μάλιστα αυτός ήταν που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού με τον Κιάρτανσον να απειλεί άμεσα από μεταβίβαση του Μουνίθ και τον Γιώργο Αθανασιάδη να πραγματοποιεί καθοριστική επέμβαση.

Όσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΚ κέρδιζε όλο και περισσότερα μέτρα στην πίεση που ασκούσε. Πλησίαζε με άνεση την περιοχή του Γιαννιώτη, κέρδιζε εύκολα κόρνερ, αλλά ευκαιρίες δεν δημιουργούσε. Ένα διαγώνιο σουτ το Πινέδα στο 27΄ που «έβγαλε» ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, ήταν και η πιο σοβαρή απειλή.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά με διαθέσεις να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό». Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, όμως, πραγματοποίησε πολύ σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Πινέδα στο 48΄, ενώ είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις και σε άλλες προσπάθειες των γηπεδούχων.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο η Ένωση κυριαρχούσε ολοκληρωτικά και προσπαθούσε να μετουσιώσει σε γκολ αυτήν τη δυναμική. Όμως ξανά ήταν οι Περιστεριώτες που έφτασαν «μια ανάσα» από το 0-1 από παράλληλη μπαλιά του Ρομπάιγ, πλασέ του Κιάρτανσον και τη μπάλα να «ξύνει» το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη (60΄).

Ο Ατρόμητος είχε με επιτυχία «απορροφήσει» το επιθετικό «κύμα» της Ένωσης και ο Αλμέιδα προχώρησε στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, ρίχνοντας στο ματς τους Άμπραμπατ και Γιόνσον.

Στο 67΄ ο Γιαννιώτης απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μουκουντί από κόρνερ του Άμραμπατ.
Απόντων των τραυματιών Φαν Βέερτ και Τσούμπερ, η ΑΕΚ εξάντλησε από το 70΄ τις επιθετικές της εναλλακτικές, με τον Πέτρο Μάνταλο να αντικαθιστά τον Γκατσίνοβιτς. Έτσι θα πήγαινε έως το τέλος…

Στο 78΄ ο Αθανασιάδης έβγαλε πολύ δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Κλωναρίδη σε ένα ματς που το έως τότε 0-0 ήταν ξεκάθαρα έργο των δύο τερματοφυλάκων.

Τελικά όλα κρίθηκαν από ένα λάθος του Φάνη Μαυρομάτη, ο οποίος πήγε απρόσεκτα στη μπάλα, ανέτρεψε τον Πέτρο Μάνταλο και παραχώρησε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ο Νόρντιν Άμραμπατ ευστόχησε από τη «βούλα» στο 90+4΄ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (63΄ Γιόνσον), Ελίασον (63΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70΄ Μάνταλος), Πινέδα (81΄ Χατζισαφί), Γκαρσία, Αραούχο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας (63΄ λ.τρ. Σουάρεθ), Μαυρομάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70΄ Κουέν), Κλωναρίδης (79΄ Φριτζόνσον), Κιάρτανσον (70΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (79΄ Ροτάριου)

enikos.gr

Τρένο δίχως φρένα ο Παναθηναϊκός, έκανε το 8Χ8 στη Λαμία και συνεχίζει την επέλασή του χάνοντας όμως πέντε παίκτες

Ο Παναθηναϊκός με τους Παλάσιος και Σάντσες να σκοράρουν πήρε ένα σημαντικό διπλό στη Λαμία, έκανε το οκτώ στα οκτώ στο πρωτάθλημα, αλλά την ίδια ώρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε πέντε παίκτες Αϊτόρ, Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδη και Τρουιγιέ να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμών.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να προελαύνει και να φτάνει στη μία νίκη μετά την άλλη και το ίδιο έκανε και στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας επικρατώντας της Λαμίας με 2-0 με τα γκολ των Παλάσιος και Σάντσες και έφτασε στο οκτώ στα οκτώ σε μια νίκη όμως που δεν μπορεί να την πανηγυρίσει όσο θα έπρεπε. Φυσικά παραμένει μόνος πρώτος είναι στο +6 από υτην ΑΕΚ και στο +7 από το Βόλο και περιμένει το ντέρμπι της Δευτέρας (17/10) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για να δει αν θα βγει και άλλο κερδισμένος απ’ αυτή την αγωνιστική.

Αυτό γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε πέντε παίκτες του να αποχωρούν τραυματίες. Ο λόγος για τους Αϊτόρ, Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδη και Τρουιγιέ με τους δύο τελευταίους μάλιστα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο ενώ για τον τραυματισμό του Γάλλου στο γόνατο, στο ντεμπούτο του με το τριφύλλι, υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να αποδειχτεί αρκετά σοβαρός.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, μπήκε από την αρχή του ματς αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση καθώς ήξερε πως θα έπρεπε να βρει ένα γκολ νωρίς για να ανοίξει την άμυνα της Λαμίας. Το κατάφερε στο 23′ μετά από ένα ωραίο “τρίγωνο” των Ιωαννίδη-Μπερνάρ και Παλάσιος και σκόρερ τον Αργεντινό και εν συνεχεία έκανε διαχείριση της αναμέτρησης.

Το τριφύλλι είχε και άλλες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να πετύχει και άλλα γκολ τόσο με τον Παλάσιος όσο και με τον Αϊτόρ αλλά και τον Μάγκνουσον αλλά δεν τα κατάφερε και το πρώτο μέρος έληξε με τους πράσινους να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Αϊτόρ να μην μπορεί να συνεχίσει καθώς είχε μια διάταση στον προσαγωγό και τον Βέρμπιτς να μπαίνει στο ματς αντί του Ισπανού. Με την έναρξη στο δεύτερο μέρος όμως τραυματίστηκε και ο Τσέριν με το Τσόκαϊ να πραγματοποιεί τη δεύτερη συμμετοχή του και το τριφύλλι να χάνει το ρυθμό του. Χωρίς όμως η Λαμία να μπορεί να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι.

Ο Γιοβάνοβιτς είδε και τον Ιωαννίδη να βγαίνει “off” και μάλιστα με κάταγμα στη μύτη και πέρασε στη θέση του τον Τρουιγιέ. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι πράσινοι θα έμεναν πίσω για να διαφυλάξουν το σκορ βρήκαν ένα ακόμη γκολ από τον Σάντσες ο οποίος με διπλή προσπάθεια στο 73′ μετά από κόρνερ του Μπερνάρ από τα αριστερά έκανε το 2-0

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του Τρουγιέ στο αριστερό γόνατο με τον Γάλλο να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει με δέκα παίκτες καθώς είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Λαμία – Παναθηναϊκός

Με δέκα παίκτες έπαιξε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και η Λαμία καθώς ο Σλίβκα χτύπησε κεφάλι με κεφάλι με τον Σάντσες δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς και όπως ήταν λογικό μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε και το μυαλό όλων ήταν περισσότερο σε όσους είχαν αποχωρήσει ως τραυματίες.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοβ, Τζανδάρης (67′ Σλίβκα), Μπεχαράνο, Ασκόβσκι (46′ Νούνιες), Ντε Βινσέντι (82′ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (78′ Γιακουμάκης), Μανούσος (78′ Ρόμανιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν (52′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (78′ Γκάνεα), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (78′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71′ Τρουιγιέ).