Σαρηγιάννης: Συνεχίζεται η ήπια αυξητική πορεία

Αθήνα.- «Συνεχίζεται η ήπια αυξητική πορεία με μικρές διακυμάνσεις σε ό,τι αφορά τη διασπορά. Έχουμε ακόμα τον χρόνο να κάνουμε παρεμβάσεις υποδομής (απολύμανση του αέρα σε δημόσιους χώρους με συνωστισμό, τα ΜΜΕ, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια) για να είμαστε καλύτερα προστατευμένοι τους χειμερινούς μήνες. Επίσης είναι καλό να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός με την 4η δόση για ενήλικους» τονίζει στο enikos.gr, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και η ομάδα του αποκωδικοποιούν για το enikos.gr την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Δείτε εδώ την ανάλυση

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο εβδομαδιαίος μέσος αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται στα 7.312 κρούσματα. Οι προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2) είναι 8.706 (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών).
Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε ήταν 700.628 ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος αυτών ήταν 100.089 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, η εβδομαδιαία μέση τιμή του δείκτη θετικότητας διαμορφώθηκε στο 7,3 %.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,  με δεδομένη την περαιτέρω απώλεια ανοσίας που παρατηρούμε τον Οκτώβριο, καθώς έχουν παρέλθει ακόμα περισσότεροι μήνες από την απόκτηση της ανοσίας, μια επιπλέον δόση εμβολιασμού έχει καταστεί αναγκαία άμεσα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα καταδεικνύουν το όφελος μιας 4ης (2ης αναμνηστικής δόσης) του εμβολίου και για τους κάτω των 60 ετών συμπολίτες μας με τη σύμφωνη γνώμη του προσωπικού τους γιατρού που γνωρίζει το ιατρικό τους ιστορικό και την γενικότερη κατάσταση της υγείας τους.