Διάλογος των ηγετών της Φιλαδέλφειας με το νέο γενικό Πρόξενο της Ελλάδας

 

Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023 η παρέλαση για την 202 επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Φιλαδέλφεια.- Διάλογος των ηγετών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέρ με το νέο γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2022 στο εστιατόριο «Urban Farmer» στην καρδιά της Φιλαδέλφειας.

Πρόκειται για την πρώτη τριήμερη επίσκεψη του κ. Κωνσταντίνου στην Φιλαδέλφεια προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου που ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2022 με το επίσημο δείπνο και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Το γεύμα παρατέθηκε από την Ομοσπονδία και ξεπέρασε κατά πολύ τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα και εστιάστηκε στα ζητήματα που αφορούν την ομογένεια της Φιλαδέλφειας, την συνεργασία με το Γενικό Προξενείο, καθώς επίσης και την παρέλαση για την 202η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023.

Ο νέος γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μεςίζονος Ντελαγουέαρ κια τον Πρόξενο Δημήτριο Παπαγεωργίου. Φωτογραφία: www.photobystelios.com

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωργία Χλέτσου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν με τον νέο Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Προξένου, Δημητρίου Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Φιλαδέλφεια και μάλιστα συμμετείχε και στην φετινή παρέλαση.

Ερωτηθείσα για την παρέλαση επεσήμανε ότι οι προετοιμασίες ξεκίνησαν ήδη και η επιτροπή παρελάσεως με πρόεδρο τον Χάρη Καραπαλίδη και συμπρόεδρο τον Γιάννη Βασιλείου έχει βάλει ψηλότερα τον πήχη, καθώς η επικείμενη παρέλαση είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Αναφερόμενη στο εορταστικό τριήμερο επεσήμανε ότι θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 με την τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο, θα συνεχιστεί το βράδυ του Σαββάτου, 1 Απριλίου με το δείπνο για την απονομή των Μεταλλίων της Ελευθερίας, το οποίο συμπίπτει με την 68η επέτειο της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την Δοξολογία και την μεγαλειώδη παρέλαση στην καρδιά της Φιλαδέλφειας.

Η πρόεδρος Γεωργία Χλέτσου, ο γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, κέντρο, και αντιπρόεδρος και συνάμα πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Χάρης Καραπαλίδης. Φωτογραφία: www.photobystelios.com

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Το διοικητικό συμβούλιο της εν λόγω Ομοσπονδίας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε στις 15 Ιουνίου 2022 και η κ. Χλέτσου είναι η δεύτερη γυναίκα που ανέλαβε την προεδρία, καθώς προηγήθηκε η Γεωργία Χαλάκου.

Το προεδρείο του νέου συμβουλίου απαρτίζεται από τους Γεωργία Χλέτσου (Georgia Chletcos), πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χάρη Καραπαλίδη (Harry Karapalides), Παναγιώτη Παπαδέα (Pete Papadeas) ταμία, Μαρία Αγκατσιώτη (Maria Agatsiotis) γραμματέα πρακτικών, Ζωή Τριπολίτη (Zoe Tripolitis) γραμματέα αλληλογραφίας.

Το συμβούλιο πλαισιώνουν οι Δημήτριος Ροζανίτης (Dimitris Rozanitis – Chairman) Γιάννης Βασιλείου (John Vasiliou), Μιχάλης Οικονόμου (Michael Economou), Άρτεμις Τσιγκιροπούλου (Artemis Tsingiropoulos), Δήμος Γιαμουρίδης (Dimos Giamouridis), Στέφανος Ευαγγελόπουλος (Stefanos Evangelopoulos), Δημήτρης Ψιχαλινός (Dimitris Psihalinos), Βερόνικα Κρισπ (Veronica Crisp) και Ντάνη Πιθής (Danny Pithis).

Από αριστερά διακρίνονται οι Ευστάθιος Καραντώνης, Δημήτριος Παπαγεωργίου (Πρόξενος) και Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: www.photobystelios.com

 

Πηγή:anamniseis.net