Η Βικτώρια τίμησε την Ελλάδα και αναγνώρισε την προσφορά των Ελλήνων στην Αυστραλία

Βικτώρια.- Με καθυστέρηση ενός χρόνου, λόγω της πανδημίας του COVID-19, η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας τίμησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενώ, παράλληλα, αναγνώρισε και την προσφορά της ελληνικής ομογένειας στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. Οικοδέσποινα ήταν η υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Ros Spence, και η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της πολιτειακής βουλής παρουσία πολλών εκπροσώπων ομογενειακών φορέων αλλά και ομογενών πολιτικών όπως ο πολιτειακός υπουργός Στιβ Δημόπουλος και ο γερουσιαστής Λι Ταρλάμης κ.α.

Εξάλλου όπως παρατήρησε και η κα Spence, η οποία είναι παντρεμένη με Έλληνα «έχει παντρευτεί την Ελλάδα». Η ίδια, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε και τις εντυπώσεις της από ταξίδι της στην Ελλάδα που την ενθουσίασε.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης χρησιμοποίησε στοιχεία της τελευταίας απογραφής για να υπογραμμίσει την εξαιρετική συμβολή της ομογένειας στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία κάτι για το οποίο, όπως τόνισε, «μας κάνει όλους υπερήφανους».

Αναφέρθηκε δε στη στενή συνεργασία της Κοινότητας με την πολιτειακή κυβέρνηση σε διάφορα έργα αναγνωρίζοντας, παράλληλα και τον ρόλο άλλων ομογενειακών φορέων.

Με την σειρά του Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Εμμανουήλ Κακαβελάκης μίλησε για το δυναμισμό της ομογένειας όπως φαίνεται από την παρουσία τόσων διακεκριμένων ομογενών στις τέχνες, τις επιστήμες, τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό, παντού.

Τελετάρχης της όμορφης βραδιάς στη βουλή με ελληνική μουσική και μεζέδες ήταν ο Δρ. Μαρίνης Πιρπιρής.