Η Τζόρτζια Μελόνι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας – Οι νέοι υπουργοί

Η κυβέρνηση Μελόνι θα ορκιστεί αύριο, Σάββατο το πρωί στις 10 τοπική ώρα.

Τον πλήρη κατάλογο των υπουργών της παρουσίασε η Τζόρτζια Μελόνι στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα. Η Μελόνι, μετέβη στις 5:30 το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο Κηρινάλιο όπου και παρουσίασε τη λίστα υπουργών στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία συνάντηση που υπερέβη τη μία ώρα.

Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Μελόνι στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι είκοσι έξι. Οι Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μελόνι θα ορκιστεί αύριο, Σάββατο το πρωί στις 10 τοπική ώρα.

Πηγή: skai.gr