Σώθηκε στο 97′ ο ΠΑΟΚ κόντρα στον μαχητικό Αστέρα!

Σώθηκε από το… πουθενά ο ΠΑΟΚ, έχασε τεράστια ευκαιρία ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες ήταν έτοιμοι να ρίξουν «βόμβα» μέσα στην Τούμπα, αφού προηγήθηκαν με 2-0, αλλά ο επτάψυχος «δικέφαλος του βορρά» κατάφερε με γκολ στο 90’+7’ να γλιτώσει την ήττα (2-2).

Άφησε δύο έξτρα λεπτά στις καθυστερήσεις ο διαιτητής, θεωρώντας πως η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά προσπαθούσε να φάει τον χρόνο, με τον Ολιβέιρα να σώζει τον ΠΑΟΚ, που είχε μειώσει νωρίτερα με πέναλτι του Κούρτιτς.

Με Στάνκο (45’+2’) και Τιλίκα (54’ με πέναλτι) είχε προηγηθεί ο Αστέρας που ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχασε την ευκαιρία για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που θα του έφερνε ηρεμία και ψυχολογία.

Στους 16 βαθμούς πλέον ο ΠΑΟΚ, στους 9 ο Αστέρας Τρίπολης.

Στο μυαλό του κόουτς

Mε διάταξη 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, διατηρώντας την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με τον Ολυμπιακό. Ο Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης στην άμυνα. Στον άξονα, Ντάντας και Κούρτιτς με τον Αουγκούστο λίγο πιο μπροστά τους. Στα άκρα ο Νάρεϊ δεξιά, ο Ελ Καντουρί αριστερά και στην κορυφή ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Με 4-4-2 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής Μεταξάς. Στο τέρμα ο Παπαδόπουλος, με τους Γκαρντάφσκι, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Τασουλή στην τετράδα της άμυνας. Μουνάφο, Στάνκο τα κεντρικά χαφ, με τους Κρέσπι, Σίτο στα πλάγια και οι Τιλίκα, Μπαρτόλο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Καλύτερα είχε μπει ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο μέρος και απειλούσε περισσότερες φορές από τον ΠΑΟΚ. Ο Χουλιάν Μπαρτόλο ήταν ο κύριος εκφραστής των φάσεων, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε κάποιο γκολ, όπως και οι συμπαίκτες του.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μπαρτόλο έκανε το πλασέ, με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία του Κοτάρσκι, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 20’, όταν ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, αλλά στην συνέχεια το σουτ του Ολιβέιρα πέρασε άουτ.

Στο 33’ ο Αστέρας είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, ο Τιλίκα έκλεψε και έσπασε στον Μπαρτόλο, ο οποίος έπιασε το πλασέ στην κίνηση έξω από την περιοχή αλλά ο Κοτάρσκι είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Στο 44’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, όταν ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ από κοντά, αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε μια εκπληκτική επέμβαση με τα πόδια και κράτησε την εστία του καθαρή. Βέβαια, να πούμε ότι σε αυτή την φάση η μπάλα είχε βγει, ωστόσο η φάση συνεχίστηκε κανονικά και εφόσον έμπαινε γκολ το VAR θα έπρεπε να παρέμβει. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά… πάγωσε την Τούμπα στο ιδανικό σημείο, αφού στο 45+2’ άνοιξε το σκορ. Ο Σίτο εκτέλεσε το φάουλ, ο Πίτσου πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Στάνκο να παίρνει το ριμπάουντ και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό και στο 53’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι, αφού από το VAR κάλεσαν τον διαιτητή να δει τη φάση που είχε δείξει αρχικά «παίζετε» σε μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς στον Κρέσπι. Ο Τιλίκα στο 54’ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κοτάρσκι από τα 11 βήματα για το 2-0.

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 61’ είχε μια τεράστια ευκαιρία να μειώσει. Ο Ντάντας έκανε ένα φοβερό τακουνάκι, ο Νάρεϊ το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε ξανά! Πήρε το ριμπάουντ ο Ντάντας στην συνέχεια, η μπάλα όμως πέρασε άουτ από το σουτ που επιχείρησε.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 77’ όταν ο Ολιβέιρα μέσα από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει. Δυο λεπτά αργότερα ο ρέφερι πήγε ξανά στο VAR, αυτή τη φορά για να τσεκάρει ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας έκανε την ποδιά στον Γκαρντάφσκι, ο οποίος άπλωσε το χέρι του στον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή. Τελικά ο κ. Κουμπαράκης το έδωσε και στο 81’ ο Κούρτιτς μείωσε σε 2-1 από τα 11 βήματα.

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε το φινάλε στην Τούμπα, αφού ο ΠΑΟΚ απειλούσε συνεχώς την εστία του Αστέρα. Ο Κουμπαράκης κράτησε έξτρα δίλεπτο από τα πέντε που είχε δώσει στο τέλος, θεωρώντας πως οι παίκτες του Μεταξά καθυστερούσαν, με τους γηπεδούχους να λυτρώνονται στην τελευταία φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 90+7’ ο Ίγνκασον έκανε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Ολιβέιρα να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό 2-2!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ… σώθηκε στα τελευταία λεπτά και ο Αστέρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Τσαούσης (Σάστρε 31?), Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Λύρατζης (Αντρίγια 39?), Ντάντας (Σβαμπ 67?), Κούρτιτς, Αουγκούστο (Κωνσταντέλιας 67?) , Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 46?), Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Γκαρντάφσκι, Σίτο, Μουνάφο, Στάνκο, Κρέσπι (Ιγκλέσιας 72?), Τιλίκα (Κωστέας 88?), Μπαρτόλο (Μπενίτο 82?).