Εικοσιτετράωρη απεργία στον Πειραιά σήμερα Τρίτη

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη εργαζόμενοι στον Πειραιά, με απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τo Eργατικό Κέντρο Πειραιά, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση που όλοι βιώνουμε με τις τιμές να αυξάνονται ανεξέλεγκτα στα καύσιμα, σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα κ.ά. κοντεύει να μας πνίξει. Οι υποχρεώσεις κάθε οικογένειας κάνουν πραγματικό εφιάλτη την καθημερινότητα. Ακόμα και σήμερα πολλά παιδιά και βρέφη μένουν έξω από παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Τα κενά στα σχολεία είναι μεγάλα. Τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά κυριολεκτικά υπολειτουργούν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ασθενεί.

Την ίδια στιγμή, τα δημοτικά τέλη στους δήμους της περιοχής παραμένουν από τα πιο υψηλά στην Αττική. Και αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας. Την ημέρα της απεργίας 9 Νοέμβρη καλούμε σε συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη. Εκείνη την ημέρα να πλημμυρίσουμε την πλατεία και κάθε δρόμο του Πειραιά».

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Γενικευμένο θα είναι το «μπλακ άουτ» στο λιμάνι του Πειραιά την επόμενη Τρίτη για 24 ώρες!

Ήδη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα πλοία τα Σωματεία ΠΕΝΕΝ- ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΑΘΕΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Διεκδικούν την απόσυρση του σχεδίου για το νέο ΚΙΝΔ, ουσιαστικές αυξήσεις και υπογραφή ΣΣΕ, μέτρα για την ακρίβεια και την προστασία του εργατικού εισοδήματος.

Το Συνδικάτο μετάλλου επίσης έχει αποφασίσει την συμμετοχή του με 24ωρη απεργία σε όλη την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη απαιτώντας την λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια και την καθολική εφαρμογή της Σύμβασης!

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ με την σειρά του κατέρχεται σε απεργία θέτοντας ως κεντρικά αιτήματα την εφαρμογή της ΣΣΕ, την ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα που έγινε στην προβλήτα 2.

Το Σωματείο Ναυτεργατών στα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά σκάφη πραγματοποιεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία με κεντρικό αίτημα την ματαίωση της προσπάθειας των πλοιοκτητών να ακυρώσουν την Σύμβαση που έχει υπογραφεί με το επιχείρημα της αύξησης των Ναυτιλιακών καυσίμων!

Όλα τα παραπάνω Σωματεία αναδεικνύουν ως κοινό αίτημα την λήψη μέτρων για την ακρίβεια που καταβροχθίζει το εργατικό εισόδημα με την εκρηκτική άνοδο του πληθωρισμού και των καθημερινών ανατιμήσεων στις τιμές σε ενέργεια, καύσιμα- καταναλωτικά αγαθά και προϊόντα!

Η κοινή και συντονισμένη αυτή κινητοποίηση είναι ένα πρώτο ισχυρό μήνυμα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης- Κεφαλαίου!

Κλιμάκωση αυτού του αγώνα θα γίνει με την Πανελλαδική – Πανεργατική 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022».

Πηγή:huffpost.gr